Birkerødbåndet, oplevelsesrute gennem bymidten

Øget konkurrence fra nabobyerne og nethandel udfordrer den lokale handel i Birkerød. Det skal nu være slut – det er tid til at fylde bymidten med mere liv og skabe et større lokalt fællesskab på tværs af generationer. I føtex Birkerød har man indstillet projektet til en donation fra Salling Fondene – en donation som Ruderdal Kommune har fået. Donationen skal bruges til at binde Birkerød bedre sammen og derved få borgerne til at blive i byen. Birkerødbåndet kaldes initiativet.

Birkerødbåndet går ud på at lave en oplevelsesrute gennem bymidten indeholdende stationer til leg, træning og ophold. Stationerne består eksempelvis af trampoliner og siddemøbler. Det er Birkerød-borgerne selv – og i særdeleshed butikkerne og ejendomsejerne på hovedgaden – der har været med til at bestemme, hvad de enkelte stationer på Birkerødbåndet skal bestå af. Ruten krydser forbi de mange eksisterende kulturaktiviteter, parker og institutioner – og løber videre igennem handelsgaden. I handelsgaden opsættes der nye faciliteter og nyt byrumsinventar, der sammen med de eksisterende faciliteter gør det muligt at skabe nye muligheder for både leg og ophold. Med Birkerødbåndet håber man at bidrage til positive oplevelser i hverdagen for byens børn, unge, familier og ældre.

Pernille Kaas, der er varehuschef i føtex Birkerød, er personen, der indstillede projektet til Salling Fondene via føtex. Ikke nok med det, er hun også den, der igangsatte initiativet, da muligheden bød sig. Hun fortæller:

“Jeg kontaktede Handelsstandsforeningen og spurgte, hvad der kunne være interessant for Birkerød-borgerne. Hvad der kunne give værdi til lokalsamfundet. Og efter et møde med Rudersdal Kommune kom ideen om Birkerødbåndet til verden. Jeg synes, det er fantastisk, at vi nu kan give nyt liv til byen og gågaden.”

Rudersdal Kommune har modtaget en donation på 250.000 kroner. Projektet forventes færdig medio 2020.

Se hvad lokale medier skriver:
Stort pengebeløb skal forhindre butiksdød – TV2 Lorry
Fond giver kvart million til bylivet – Sjællandske Nyheder
Butiksdød: Salling donerer penge til presset handelsby – Detailfolk

04. MAY 2020 KL. 08:31