Kulinarisk kørekort til unge mellem 15 og 25 år

‘Det Kærlige Måltid’ er en non-profit organisation, som laver mad til sygdoms- og traumeramte familier i Aarhus Kommune. Måltiderne er sunde og næringsfulde, og en hjælp, når tid og overskud svigter i en svær periode. Som modtager af mad fra Det Kærlige Måltid, modtager familien hver uge fire hovedretter og suppe, samt en lækker dessert eller kage hveranden uge. Al maden bliver lavet af frivillige, som også hver uge bringer maden ud til familierne.

Udover at levere mad til familier i svære perioder, hjælper Det Kærlige Måltid unge med, gennem frivilligt arbejde, at skabe nye sociale relationer og dermed styrke både livskvalitet og trivsel. Dette gør de, ved hjælp af et ‘kulinarisk kørekort’. Unge mellem 15 og 25 år får en grundig oplæring og indsigt i blandt andet madlavning og gode kostvaner, råvarer og økologi samt madhygiejne og madspild. Et kursus løber typisk over 8-10 kursusdage per kursist, og Det Kærlige Måltid har årligt 75-85 kursister igennem.

Derudover afholder Det Kærlige Måltid månedligt ’åbent køkken’ kursus for op til 300 personer på årsbasis, med forskellige temaer og gæsteforedrag. Donationen fra Salling Fondene skal støtte det store arbejde, som allerede er i gang og sikre, at flere familier får mad i svære perioder og at flere unge mennesker bliver udviklet i et køkken og som frivillig.

Varehuschef i føtex M.P. Bruunsgade, Thomas Kjær Christensen, fortæller: ”Jeg er stolt over at være en del af projektet, fordi Charlottes passion for det virkelig smitter, og fordi det er et godt projekt, som er win-win. Familier får mad, og de unge lærer at lave mad.”

Det kærlige måltid har, efter indstilling fra føtex i Aarhus og omegn, modtaget en donation på 250.000 DKK fra Salling Fondene.

Læs mere om Det Kærlige Måltid på deres egen hjemmeside her.

Se hvad lokale medier skriver om projektet:
Unge søger for, at kræftpatienter får mad på bordet – TV2 Østjylland
Kvittede topjob og fulgte hjertet: Kærlige måltider til mennesker i krise – Familie Journal

25. NOVEMBER 2019 KL. 11:56