Lydanlæg til Den Levende Børnekultur

Kultur skal være en naturlig del af alles barndom, og alle uanset socialt lag skal derfor have mulighed for at opleve musik og teater – gratis. Leje af lydanlæg til hvert enkelt arrangement plejer dog at være en dyr post, hvorfor det glæder Den Levende Børnekultur i Holbæk at have fået mulighed for at købe sit eget anlæg. Eget lydanlæg er blevet en realitet på grund af en donation fra Salling Fondene, doneret via føtex.

Den Levende Børnekultur, der er en aktivitet under Sidesporet, afholder kulturelle arrangementer for børn. Foreningen arbejder med alle former for børnemusik samt nye og alternative former for jazz, udenlandsk musik, opera og andre stilarter. Derudover arbejder foreningen med forskellige former for børneteater, herunder levende teater som dukketeater. Frivillige i foreningen forsøger at bringe børn sammen om kulturen, og dette bliver i højere grad muligt, da leje af lydanlæg ikke længere er en udgift, der skal betales til hvert eneste arrangement.

Det er Lene Lauritzen, der er varehuschef i føtex i Holbæk, der står bag indstillingen af Den Levende Børnekultur til Salling Fondene. Lene Lauritzen er helt sikker på, at donationen vil gavne børnene og deres kulturoplevelser i Holbæk.

“Den Levende Børnekultur har i mange år gjort utroligt mange gode ting i Holbæk, og det er et fedt initiativ, som jeg gerne vil være med til at bakke op om. De er gode til at lave aktiviteter, så alle børn får lige muligheder for fede oplevelser. Derfor er det helt fantastisk, at de med eget lydanlæg får mulighed for at glæde endnu flere børn med gratis arrangementer,” siger Lene Lauritzen.

Den Levende Børnekultur har modtaget en donation på 186.860 kroner. Lydanlægget vil være klar til brug i sommeren 2020.

04. MAY 2020 KL. 08:30