Nyt liv til havplast

En af de helt store miljøsyndere i dag er plastik. Vestkyst-kommunerne anslår, at der strander 1000 tons plast på strandene om året. STRANDET arbejder for at holde strandene fri for plastik og for at sætte fokus på plastforurening. Donationen fra Salling Fondene skal bruges til renovering af lokaler og maskiner, samt til udvikling af formidlingsaktiviteter, der skal vise, at plast fra havet kan bruges igen – og har en værdi. ’Plast-laboratoriet’ er åbent for offentligheden og for formidlingsaktiviteter om bæredygtige løsninger.

Varehuschef i føtex Thisted, Palle Jensen, fortæller: ”Vi er glade for at kunne støtte STRANDET, som er en naturlig del af det at tage ansvar for vores nærmiljø her i Thy. I føtex og på tværs af hele Salling Group arbejder vi målrettet på at fjerne al unødvendig plastik, så det betyder rigtig meget for os at kunne være med til at sætte skub i så spændende og vigtigt et projekt, der sikrer, at plastik ikke bare flyder i naturen.”

STRANDET har modtaget en donation på 179.000 DKK fra Salling Fondene. Plast-laboratoriet forventet at blive taget i brug i september 2019.

Læs mere om STRANDET på deres egen hjemmeside her.

Se hvad lokale medier skriver:
Salling Fondene og føtex sætter skub i nyt havlaboratorium – plast.dk
Salling-donation til kystplastprojekt – plastforum.dk

25. NOVEMBER 2019 KL. 09:47