Skæringspunktet – et mødested med fokus på bæredygtighed

Der har over en lang periode manglet et sted, hvor indbyggerne i Skæring har kunne samles. Det opdagede Ricki Vang Jensen hurtigt, da han blev ansat i føtex i Skæring. Tanke blev fluks til handling, og nu er projektet i fuld sving – Skæring skal have et samlingspunkt, der kan binde indbyggerne i Skæring sammen. Målet er at skabe et bæredygtigt samlingssted i stil med Domen på havnen i Aarhus, der huser en café samt køkken- og udendørsfaciliteter. Hos kommunen kalder man det nye samlingspunkt for De Forenede Bylivshuse. Samlingsstedet får en klimacafé, og planen er, at denne bliver en del af en ny beskæftigelsesindsats, hvor der over de næste to år vil være fokus på bæredygtighed, overskudmad fra føtex og kompetenceudvikling for ledige, som brænder for cafédrift og miljø.

For at sikre sig at projektet ville blive en succes, har borgerne i Skæring kunne mødes til fysiske workshops og komme med inputs i forhold til det nye projekt. At skabe en fællesskabsfølelse i Skæring står Ricki Vang Jensen nær. Ricki, der er varehuschef i føtex i Skæring, var nemlig ikke blot manden, som fandt på idéen – det var ligeledes ham, der indstillede projektet til Salling Fondene via føtex.

“Jeg fik idéen til at lave et samlingssted med udendørs faciliteter, et sted der kan bruges af skolen, institutionerne og byens borgere. Det skal være et bæredygtigt sted. Jeg rakte ud til Aarhus Kommune, som var med på at bakke op, og der blev lavet en ansøgning til Salling Fondene, som så har endt med at donere 250.000 kroner til projektet,” siger Ricki Vang Jensen.

Aarhus Kommune har modtaget en donation på 250.000 kroner. Hvis alt går efter planen, står samlingspunktet klar inden sommeren 2020.

Se hvad lokale medier skriver om projektet:
Skæring får en kvart million til nyt samlingspunkt – Jyllands-Posten
Skæring får en kvart million til nyt samlingspunkt – Lokalavisen Aarhus

04. MAY 2020 KL. 08:29