Madspild
50 % mindre madspild inden 2030!
I 2015 besluttede vi at halvere vores madspild inden 2030. Vi er godt på vej og forventer allerede at nå målet i 2026.
For os er mad alt for værdifuldt til at ende i skraldespanden. Og madspild er en af de største klimasyndere. Derfor arbejder alle led i vores forretning målrettet med at forebygge og nedbringe spild.
Vi gør det gennem en lang række initiativer – fra indkøbsplanlægning og innovative produkter til smartere salg og drift i butikkerne. Og med gode råd, opskrifter og tilbud, der gør det nemmere at få brugt al maden, inspirerer vi også vores kunder til at mindske madspild derhjemme.
Når der alligevel opstår spild, handler vi ansvarligt: Vi sætter priser ned, genanvender, omdanner og donerer.
Vi har allieret os med stærke samarbejdspartner som FødevareBanken, Stop Spild Lokalt, Wefood, Too Good To Go, Refood, Arla Fonden og FoodRemade. Desuden pakker vi lidt mindre til dem, der spiser småt. Mens vi giver stadig større donationer til dem, der har brug for det. Og så søger vi hele tiden nye ideer, der hjælper maden videre i stedet for i skraldespanden. I føtex siger vi nemlig:
Maden længe leve.
Maden længe leve
Selvom man er blevet lidt rynket, kan man jo godt have mange gode dage tilbage i sig som tomat.
Vi arbejder løbende på at skabe og deltage i initiativer, der nedbringer madspild og sikrer ansvarlig produktion og forbrug.
Seneste initiativerBekæmp madspild
Vil du være med i kampen mod madspild og ovenikøbet spare penge? Med føtex plus appen kan du få en oversigt over lokalt nedsatte varer, der skal spises NU.
Mangler vi noget?
Vi ved, at der er mange muligheder for at sikre et mere ansvarligt forbrug. Måske har du nogle konkrete forslag? Eller måske sidder du med nogle spørgsmål, du gerne vil have svar på? Så tag endelig fat i os.