Børne- og babytandbørster

Pas og plej dit barns små tænder med en babytandbørste eller børnetandbørste. På føtex.dk kan du finde forskellige tandbørster til babyer og børn med forskellige motiver fra 0 og helt op til 10 år. Find nemt en passende tandbørste til dit barn her på siden.

Babytandbørster: Babys første tandbørste

Babytandbørster er designet til at tage skånsom hensyn til babyens ømme tandkød og lille mund. De har et ganske lille og kort børstehoved, der forhindrer, at du fører tandbørsten for langt ind i munden. Dertil har en babytandbørste ekstra bløde børstehår, der forsigtigt masserer tandkødet og rengør de første små mælketænder, der viser sig.

For at gøre tandbørstningen endnu nemmere kan du også få en babytandbørste, der indikerer, hvor meget tandpasta, du bør bruge ved hjælp af det farvede område på børsten. Der skal nemlig bruges  en væsentlig mindre mængde tandpasta til et barn - som udgangspunkt den samme mængde, som barnets lillefingernegl.  En babytandbørste er som regel egnet til børn i alderen 0-2 år og har i mange tilfælde også en bidering, som dit barn trygt kan bide i, når gummerne klør.

Gør tandbørstning til en leg med børnetandbørster

Fra dit barn runder de to år kan du begynde at skifte babytandbørsten ud med en mere almindelig børnetandbørste, der passer til barnets alder og størrelse. Når børnene vokser, vil de også have tandbørster, der gør tandbørstning sjov og spændende. Vores udvalg af børnetandbørster har forskellige sjove og flotte motiver og farver, der gør det til en leg at børste tænderne. Dermed kan du lade dit barn vælge sit favoritmotiv, hvad end det er en tandbørste, der ligner deres yndlingsdyr eller en farveglad version.

Sund mundhygiejne fra start: Tips til tandbørstning med dit barn

Hvornår skal man begynde at børste tænder på baby? Tandpleje for babyer og børn er afgørende for at opretholde en sund mundhygiejne og fremme sunde tandplejevaner fra en tidlig alder. Lige så snart de første små tænder er på vej frem, er det en god idé at komme i gang med tandbørstningen for at beskytte det sarte tandkød, da der kan samle sig skidt og bakterier her. Sørg derfor for at børste tænderne to gange dagligt. Særligt om aftenen er det vigtigt, og benyt hertil en passende tandbørste og tandpasta, der passer til barnets alder. Selve tandbørstningen bør være grundig og indebære cirkulære bevægelser. Er tandbørstningen ikke et hit, kan I forsøge jer med sjove sange undervejs. Gør det en del af jeres faste rutiner, så barnet vænner sig til tandbørstningen.

Ligesom det er gældende for de voksne, er det desuden en god idé at udskifte tandbørsten hver 2-3 måned for at undgå bakterieopbygning og sørge for, at børstehårene arbejder som de skal.