Rens tænderne med tandstikker og tandtråd

Vi kender det alle: Der sidder noget mellem tænderne, som du bare ikke kan få væk. Her kommer tandstikker og tandtråd ind i billedet. De gør det nemlig let for dig at fjerne madrester fra mellem tænderne, så du igen kan få en behagelig mundhygiejne.

Find de rette tandstikker til dine tænder her

Du kan få tandstikker i mange forskellige størrelser, for der kan være stor forskel på mellemrummet mellem tænderne på folk. Har du eksempelvis meget tætsiddende tænder, kan det være svært at komme til med en for stor tandstik. Og modsat kan en for lille tandstik gøre, at du ikke får renset tænderne ordentligt. 

På føtex.dk kan du finde tandstikker i flere størrelser, så du kan få de helt rigtige til netop dine tænder. Du kan med fordel kombinere tandstikkerne med effektiv mundskyl og sikre en god tandpleje.

Fjern bakterier effektivt med tandtråd

Det er altid en god idé at rense mellem tænderne mindst én gang om dagen med tandtråd. Det er nemlig med til at reducere ophobningen af bakterier i munden, fjerne plak og forbedre din mundhygiejne. På den måde kan du også forebygge dårlig ånde. Der er altså mange gode grunde til at bruge tandtråd regelmæssigt.

Her på siden finder du tandtråd i flere forskellige afskygninger, fra en helt almindelig rulle tandtråd til smart tandtråd på tandstikker. Med vores store udvalg kan du derfor finde lige den tandtråd, som du foretrækker at bruge. Få optimal mundhygiejne ved at kombinere god tandtråd med en god ny tandbørste og effektiv tandpasta fra vores sortiment.

Sådan bruger du tandtråd

Med rulle-tandtråd: Klip cirka 25-40 centimeter tandtråd af, og vikl det om hver af dine pegefingre, til der er omkring tre til fem centimeter tilbage. Gør derefter følgende:

  1. Hold tandtråden spændt godt op, og bevæg den stille op og ned mellem alle dine tænder. 

  2. Drej også stille tandtråden rundt om toppen af hver tand, så du gnider den langs siden af tanden. Undgå at ramme tandkødet, da det kan give snitsår og ømhed.

  3. Når du skal tage tandtråden ud mellem tænderne, kan du bevæge den roligt frem og tilbage, mens du forsigtigt trækker den opad. Det samme gælder, når du skal have den ned mellem tænderne.

Med tandtråd på tandstik: Klargør tandstikken og følg ovenstående procedure.