Portvin

Nyd en god portvin alene eller sammen med andre, og dyk ned i de mange forskellige farver, smagsnuancer og mærker. Den bedste portvin forkæler dine sanser og efterlader et værdifuldt minde om en god stund. Se udvalget herunder.

Portvin: Vælg den bedste!

Prisen afgør ikke, hvilken portvin der er den bedste for dig – de forskellige farver, mærker og smagsnuancer skal tilsammen skabe en ultimativ nydelse for netop dine smagsløg. Gå på opdagelse i det store sortiment af kvalitetsportvine herover på føtex.dk.
 

Tre gode grunde til at vælge en god portvin:

  • Stærkere end vin, mildere end spiritus
  • Fyldt med historie og smagsnuancer
  • Velegnet både med og uden mad

Portvin har en højere alkoholprocent end de fleste vine, men lavere end spiritus, så den kan nydes med eller uden mad. Fyldt med historie og forskellige smagsnuancer gør hver eneste glas til en oplevelse ud over det sædvanlige.
 

Hvordan vælger du den bedste portvin?

Hvilken der er den bedste portvin for dig afhænger af, hvad du skal bruge den til. Ligesom med anden vin og spiritus egner de forskellige typer sig til forskellig situationer.  

  • Til ostebordet – de fleste kender portvin som noget, der serveres til ostebordet. Der findes også typer blandt de røde portvine, som Ruby, som egner sig til søde desserter som julens risalamande med kirsebærsovs. Både til dessert og ostebord kan du med fordel vælge en portvin med kraftig smag. 
  • Til maden – en tommelfingerregel siger, at du kan servere lys portvin til lyst mad og mørk portvin til mørkt mad. Vælg altid en mindre kraftig portvin til hovedret end til dessert, ostebord eller drinks. Der er delte meninger om den rette temperatur for en portvin, så prøv dig frem. 
  • Efter maden – en stille drink efter maden er en god måde at nyde et glas portvin på. De mange smagsnuancer træder tydeligere frem uden mad, og med en lavere alkoholprocent end spiritus kan portvin være en god drink, når den ikke skal være for stærk. 
     

Gå på opdagelse i det store udvalg af portvine herover på føtex.dk.