Barolo vin

Er du til en kraftig og intens rødvin? Så vælg rødvin fra Barolo! På føtex.dk finder du Barolo vin, der vil overraske dig med sin komplekse aroma og kraftfulde smag.

Hvad er Barolo?

Barolo er en rødvin fra Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien. Barolo siges at være en af verdens bedste vine, og derfor har den også fået navnene kongens vin eller vinenes konge. Barolo vin er kendt for sin dybe farve, intense aromaer og kraftige smag med noter af roser, tjære og røde frugter. Barolo er ofte lagret i flere år, hvilket giver den en kompleks og raffineret karakter.
 

Det historiske Barolo område i Piemonte

Barolo vin produceres i et lille område omkring byen Barolo i Piemonte. Dette område er kendt for sine unikke jordbundsforhold og mikroklima, der er ideelle til dyrkning af Nebbiolo-druen. Barolo vinmarkerne ligger på de solrige bakker, hvilket bidrager til druernes modning og vinens høje kvalitet.
 

Den tanninrige Barolo drue

Nebbiolo-druen er den eneste drue, der bruges til at fremstille Barolo vin. Denne drue er kendt for sin høje syre og tanninindhold, hvilket giver Barolo sin karakteristiske struktur og lagringspotentiale. Det tager tid at producere en Barolo vin, da den skal modne i mindst to år for at gøre vinen drikkemoden grundet syren og tanninindholdet i Nebbiolo-druen.

Nebbiolo-druen til Barolo dyrkes i Piemonte, og Piemonte kan oversættes til ”ved foden af bjerget”. Det er også på de stejle skråninger, at Nebbiolo dyrkes og trives. Nebbiolo-druen trives nemlig i det kølige klima med masser af solskin og de kalkholdige jordbunde i Barolo-området, hvilket bidrager til vinens unikke smag og aroma.
 

Hvad serverer man Barolo til?

Barolo har et stort potentiale, når det kommer til at servere den til madretter. Det er grundet dens høje tanninindhold og syre. Generelt går Barolo godt til trøffel, svampe og kød i forskellige retter med pasta eller andet tilbehør. Her er et par eksempler på mad, som Barolo går godt sammen med:

  • Oksekød og lam: Barolos rige tanniner og komplekse smag passer godt til retter med oksekød og lam. Prøv den sammen med en klassisk bøf eller en lammegryde.
  • Vildt: Den intense smag af Barolo passer også godt til vildtretter. Vinens kompleksitet fremhæver de dybe smagsnuancer i vildtet.
  • Modne oste: Barolo er også et fremragende valg til modne oste, især hårde eller kraftige oste som parmesan, pecorino og gorgonzola. Vinens tanniner skærer gennem ostens fedme og skaber en harmonisk balance.


Du kan selvfølgelig gå den lidt mere eksklusive vej med retter, der kan serveres til særlige lejligheder. Dog går en Barolo altså også godt til almindelige hverdagsretter. Vær blot opmærksom på, at en Barolo vin smider en bombe af skønne aromaer og intensitet, når flasken åbnes. Derfor skal den gerne drikkes til retter, der ikke er for sarte eller lette, da den så vil overtage smagene.
 

Find Barolo vin på føtex.dk

Er du til en bombe af kraftige mørke frugter og røde bær og en spændende aroma af læder, chokolade og skovbund? Så er den teglrøde Barolo vin det perfekte valg til dig. På føtex.dk finder du kraftige og fyldige Barolo rødvine til dig, der nyder rødvine, der er fulde af intensitet.