Piemonte

Piemonte er hjemsted for to af Italiens mest berømte vine, Barolo og Barbaresco. Begge produceres på druen Nebbiolo, men især Barolo bliver ofte betegnet som ”kongen” af italiensk vin. 

Piemontes barske tågelandskab skaber fantastiske vine 

Regionen ligger i Langhe-bjergene små to timers kørsel sydvest for Milano. Vinmarkerne klynger sig til stejle bjergsider, og vinbyerne knejser majestætisk på bjergtoppene. Dette er en stolt, historisk og meget smuk vinregion.
 

De traditionelle og modernisterne

Man taler i dag om to skoler af vinbønder med hvert deres syn på, hvordan Nebbiolo-druen skal behandles og smage i den færdige vin: traditionalisterne og modernisterne. Forskelligheden kommer blandt andet til udtryk i holdningen til Nebbiolo-druens tanninindhold. Hvor modernisterne vil bløde vinen op og gøre den lettere tilgængelig, vil traditionalisterne holde fast i de gamle produktionsmetoder, der bevarer tanninerne i vinen, der gør, at den kræver flere år i flasken, før den er drikkemoden.
 

Klimaet og tågen

Klimaet i Piemonte er kontinentalt med barske vintre og udfordringer med hagl i vækstsæsonen. Der ligger ofte tågebanker imellem bakkerne, der har navngivet den mest berømte drue Nebbiolo. Tåge er nemlig ”Nebbia” på italiensk. Det ret ekstreme klima giver vine med dynamisk frugt og stor finesse og struktur. Læs mere om vores udvalgte italienske vinhuse her: Cantina di SoaveCantina TolloFrescobaldiGemmaLuigi RighettiMasi og Pellegrino.