Vin fra Pellegrino

Pellegrino-familien elsker Marsala – og Sicilien

Cantine Pellegrinos historie går tilbage til slutningen af det 18. århundrede og hænger tæt sammen med den engelske handelsflådes indtog på Sicilien. Det var nemlig briterne, der ”skabte” Marsala’s navn og berømthed, præcis som de gjorde med Portvin, Madeira og Sherry.

I 1860 satte Guiseppe Garibaldi og hans flåde for første gang fod på siciliansk jord for at erobre territorier. Kort tid efter forelskede han sig i den søde, lokale Marsala-vin, og præcis tyve år senere besluttede vinbonde Paolo Pellegrino sig for at grundlægge et vinfirma, der kunne forsyne den voksende efterspørgsel. Det er i dag den sjette generation af Pellegrino-familien, der står ved roret i familievirksomheden, og fortsætter udviklingen, der har fokus på kvalitet.
 

Holder sjælen i vinen

Siden starten har Pellegrino-familien været dedikeret til at fremstille ægte, sicilianske vine. I dag ejer familien over 150 hektar vinmarker i Marsala og på øen Pantelleria, hvor de producerer nogle af Europas mest eftertragtede, søde, prisvindende vine. Pellegrino skriver historien om siciliansk vin. Bestandighed, kærlighed og evnen til innovation uden at glemme rødderne og sjælen i vinen.
 

Druerne blandes

Udover de berømte søde vine fra Marsala og Pantelleria producerer man i dag en bred vifte af tørre vine – både røde, hvide og rosé – fra flere forskellige sub-regioner på Sicilien, blandt andet Etna. Familien arbejder hovedsageligt med de lokale sorter Nero d’Avola, Rosso Sicilia og Nerello Mascalese, men har også succes med Merlot og Syrah - gerne blandet med lokale sorter. Læs mere om vinlandet Italien her