Champagne fra Jacquart

1800 Champagne-bønder – én mission

Historien om Champagnen Jacquart er en historie om kampen for selvstændighed. Om 30 lokale landmænds ønske om at styre deres egen skæbne og produktion, og deres modvilje mod at sælge deres druer til de store Champagnehuse. 

I starten af 1960’erne gik det op for en mindre gruppe landmænd, at den eneste måde de kunne skabe en fornuftig og fremtidssikret forretning på, var at skabe deres eget Champagne-mærke – fremfor blot at sælge deres druer til de store huse. De skabte mærket Jacquart og sendte de første flasker på markedet i 1962. Man valgte at bruge navnet ”Mosaique” for at repræsentere det sammensurium af marker spredt over hele regionen, som nu var bragt sammen i én vin med samme vision.
 

1800 landmænd i 60 landsbyer

Siden er flere og flere landmænd stødt til, og man tæller i dag en imponerende gruppe af ca. 1800 landmænd med i alt 2620 hektar fordelt over 60 landsbyer. Det er hele 7% af regionens samlede markareal og en smuk mosaik af nogle af de mest exceptionelle terroirs.

Man arbejder med moderne teknologi og dynamiske kvalitetsforbedringer i kælderen og har senest lanceret en ny top-cuvée ved navnet Alpha. I kælderen er det den unge kvinde Floriane, der står ved roret.  Læs mere om vinlandet Frankrig her