Champagne

Champagne er et symbol på fest, fejring og specielle øjeblikke med sine dansende, glade bobler. Der er i alt 7 tilladte druesorter i regionen, men næsten al Champagne er i dag lavet på enten Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

Vinens limousine Champagne får dig til at boble over af begejstring 

Kan du høre propperne springe? Alene lyden af ordet Champagne kan tænde et lys i de fleste vinelskeres øjne. Champagne-regionen er en af de mest nordligt beliggende vinregioner i verden og ligger blot 150 km øst for Paris. 

Champagne, som vi kender det i dag, blev efter sigende opfundet tilbage i det 17. århundrede af munken Dom Perignon, men sandheden er nok nærmere, at man på grund af manglende viden omkring vinteknik simpelthen kæmpede en indædt kamp imod den uhensigtsmæssige anden-gæring, der resulterede i utallige bristede flasker. Først i starten af 1900-tallet opfandt en anden berømt Champagne-personlighed - enkefruen Cliqout (som i Veuve-Cliqout) - en sikker måde at styre boblerne på, den såkaldte ”methode Champenoise”, som i dag bruges til al kvalitetsproduktion af mousserende vin.
 

Særlig jordbund er vigtig

Jordbunden i Champagne er primært gammel havbund, som består af kalksten med marin fossiler. Jordbunden anses for at være en meget vigtig faktor for produktionen af Champagne - blandt andet på grund af sine distinkte mineralske noter, der går igen i mange af vinene. Læs mere om vores spændende franske vinhuse her: Cave de TainGeorges DuboeufJacquartJoseph Verdier og Moët Hennesy.