Nytårsaften: Champagnecocktails eller rene bobler?

Champagne og nytårsaften går altid hånd i hånd. Men skal du hælde champagnen i cocktails – eller drikke den direkte af flasken i år?

Champagne er den perfekte ledsager til enhver festlig lejlighed. Om det er til bryllupsfesten, havefesten eller nytårsfesten – så er den mousserende mundfuld svær at undvære.  

Det kan være svært at finde en bedre måde at fejre det nye år end med godt selskab og et godt glas bobler i hånden. Men hvad skal du vælge? Det bliver du klogere på, når du læser videre.      

Champagne i cocktails er forfriskende og perlende 

Det første serveringsforslag, der dukker op når samtalen falder på champagne, er tit bare at drikke den, som den er. Køber du en rigtig god flaske, er det helt sikkert også den bedste måde at nyde den på.  

Men champagne er også fremragende og forfriskende i cocktails. Der findes et hav af forskellige champagne-cocktails, du kan lave. Vores 3 favoritter får du opskriften på her:

French 75  opskrift med gin og citronsaft 

  • 3 cl gin
  • 1,5 cl frisk citronsaft
  • 1 cl sukkersirup
  • Top op med champagne og pynt evt. med citronskal
     

Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i en shaker og ryst godt. Har du ikke en shaker, skal ingredienserne piskes godt sammen. Si indholdet over i et champagneglas og fyld op med kold champagne.
 

Champagne-mojito opskrift  med mynte og rørsukker 

  • 1/2 tsk lys rørsukker
  • 1 cl lys eller mørk rom efter smag
  • 6 mynteblade
  • Frisk limesaft
  • Top op med champagne
     

Put rørsukker og mynteblade i morter sammen med nogle limebåde og stød ingredienserne godt sammen, så rørsukker opløses. Hæld indholdet over i et glas og bland rom og isterninger i. Top op med din foretrukne champagne og pynt med ekstra mynteblade. Ønsker du en kraftigere mojito smag, kan du med fordel ændre på forholdene i opskriften, så drinken bliver stærkere i smagen. Brug her 2 tsk. rørsukker og 3 cl rom i stedet og tilsvarende mere limesaft og mynteblade.

Air Mail opskrift med honning og lime 

  • 3 cl lys eller mørk rom efter smag
  • 2 cl frisk limesaft
  • 1 spsk honning
  • Top op med champagne
     

Hæld rom, limesaft og honning op i en shaker og ryst godt. Har du ikke en shaker, så sørg blot for at piske ingredienserne godt sammen, Hæld derefter indholdet over i et glas fyldt med is og top op med champagne efter smag.


Vil du bruge din champagne i cocktails, så brug en champagne af typen Brut. Det er en tør version af champagnen, som giver dine champagne-cocktails en frisk og sprød fornemmelse – og så overdøver den ikke de andre ingredienser i din cocktail.  

Demi sec er perfekt til kransekagen 

Er du ikke den store bartender, og vil du hellere drikke champagnen, som den er, skal du finde ud af, hvilken type der passer bedst til dig. Du kan få champagne i alt fra knastør til meget sød. Vi anbefaler dog, at du finder en champagne, der ligger et sted imellem.  

Champagnen af typen demi sec er en halvsød version, der går rigtig godt til kransekagen. Den er et godt modspil til den meget søde marcipan – og så er demi sec fin at drikke sent på aftenen efter den store nytårsmenu, da den ikke bliver for sød og kvalm.  

Mousserende vine som alternativ til champagne 

Er du ikke den store champagne-drikker - eller er du bare ude efter et billigere, boblende alternativ – er der stadig gode muligheder for at finde lækre nytårs-bobler. Andre mousserende vine som fx Cremant og Cava er rigtig fine og prisvenlige alternativer til dyr champagne. Både Cremant og Cava kan du drikke, som de er – men langt de fleste flasker er også gode i diverse cocktails.  

føtex ønsker dig et rigtig godt nytår!

Bobler til nytåret
Gå på opdagelse i vores udvalg af vin & spiritus til nytåret