Nytårsaften: Champagnecocktails eller rene bobler?

Champagne og nytårsaften går altid hånd i hånd. Men skal du hælde champagnen i cocktails – eller drikke den direkte af flasken i år?

Champagne er den perfekte ledsager til enhver festlig lejlighed. Om det er til bryllupsfesten, havefesten eller nytårsfesten – så er den mousserende mundfuld svær at undvære.  

Det kan være svært at finde en bedre måde at fejre det nye år end med godt selskab og et godt glas bobler i hånden. Men hvad skal du vælge? Det bliver du klogere på, når du læser videre.      
 

Champagne i cocktails er forfriskende og perlende 

Det første serveringsforslag, der dukker op når samtalen falder på champagne, er tit bare at drikke den, som den er. Køber du en rigtig god flaske, er det helt sikkert også den bedste måde at drikke den på.  

Men champagne er også fremragende og forfriskende i cocktails. Der findes et hav af forskellige champagne-cocktails, du kan lave. Vores 3 favoritter er: 

  • French 75 med gin og citronsaft 
  • Champagne-mojito med mynte og rørsukker 
  • Air Mail med honning og lime 


Vil du bruge din champagne i cocktails, så brug en champagne af typen Brut. Det er en tør version af champagnen, som giver dine champagne-cocktails en frisk og sprød fornemmelse – og så overdøver den ikke de andre ingredienser i din cocktail.  
 

Demi sec er perfekt til kransekagen 

Er du ikke den store bartender, og vil du hellere drikke champagnen, som den er, skal du finde ud af, hvilken type der passer bedst til dig. Du kan få champagne i alt fra knastør til meget sød. Vi anbefaler dog, at du finder en champagne, der ligger et sted imellem.  

Champagnen af typen demi sec er en halvsød version, der går rigtig godt til kransekagen. Den er et godt modspil til den meget søde marcipan – og så er demi sec fin at drikke sent på aftenen efter den store nytårsmenu, da den ikke bliver for sød og kvalm.  
 

Mousserende vine som alternativ til champagne 

Er du ikke den store champagne-drikker - eller er du bare ude efter et billigere, boblende alternativ – er der stadig gode muligheder for at finde lækre nytårs-bobler. Andre mousserende vine som fx Cremant og Cava er rigtig fine og prisvenlige alternativer til dyr champagne. Både Cremant og Cava kan du drikke, som de er – men langt de fleste flasker er også gode i diverse cocktails.  

Gå på opdagelse i vores udvalg af vin & spiritus til nytåret