Åbning af vin uden proptrækker

Har I glemt vinåbneren på tur ud i det blå? Så er der her råd at hente, så I kan nyde vinen alligevel! At åbne en vin uden vinåbner kan lyde besværligt, men heldigvis findes der forskellige metoder, I kan lykkedes med.

Denne guide vil komme omkring alternative metoder til at åbne en vin uden en proptrækker, som du kan bruge uanset om du er i sommerhus, på picnictur, på festival eller noget helt fjerde.

3 alternative metoder til at åbne vin

Hvis du ikke er i nærheden af en vinoplukker og tilfældigvis skal have åbnet en vin, så læs godt med. Der findes nemlig fine, alternative metoder, du kan få din vin op på – som vi vil gennemgå.
 

Åbning af vin med en sko

Denne metode kræver en robust sko med en solid sål, hvor eventuel folie først skal fjernes fra vinhalsen. Herefter skal vinen placeres i skoen, så flaskens bund hviler mod et fast underlag. Hold vinen og skoen i et fast greb og tap skoens hæl mod en mur eller et træ – på den måde skubbes vinens prop gradvist ud af flasken. Med tilstrækkelig kraft, tålmodighed og muligvis flere forsøg, skulle vinens prop gerne skubbes ud.
 

Åbning af vin med en nøgle (eller andre spidse genstande)

Med denne metode skal du være indehaver af nøgle med spids ende. Her skal folie igen fjernes fra flasken, hvorefter tre fjerdedele af nøglen lirkes ind i korken. Når nøglen sidder med et fast greb, kan den bruges som håndtag til at trække proppen ud af flasken.

Du kan bruge samme metode med f.eks. en skruetrækker eller andre værktøjer, du har i nærheden. Det er dog vigtigt, at du er forsigtig og ikke prøver for mange gange. Korkproppen kan da gå i stykker, og så kan det blive rigtig svært at få proppen ud.
 

Åbning af vin med en kniv

Du bør være ekstra forsigtig, hvis du vil bruge denne metode. Fjern eventuel folie og snit forsigtigt rundt om korken lige under kanten af flasken med en kniv. Skær ikke dybt, da du så vil risikere at få prop i vinen. Når snittet er lavet, vil du forsigtigt kunne trække korkproppen ud ved at dreje og trække den op.
 

Vinåbning med sund fornuft

Uanset hvilke af de ovenstående åbningsmetoder, du vil bruge, er der en risiko for, at du ødelægger vinen. Pas derfor godt på i forsøgene og brug din sunde fornuft. En vinoplukker vil altid være bedst at have ved hånden, så overvej at anskaffe dig en proptrækker, hvis du ikke i forvejen allerede er ejer af en.

Vinoplukker til åbning af vin

Det er ingen overraskelse at åbning af vin foregår nemmest ved brug af en vinåbner. Ved at bruge en vinoplukker er du stort set sikret, at ingen dele af proppen kommer i vinen – og så sparer du også dig selv for en del besvær.

Hos føtex kan du finde vinoplukkere og andet tilbehør til din vin, så du nemt både kan åbne og nyde din vin uden anstrengelser. Tilbehøret kan du både finde online og i din lokale føtex butik, og mangler du også et par gode vine, har vi et stort sortiment af vin, hvor du både kan sortere efter vinland, vinområde og vinhuse.

føtex vintilbehør

Har du alt tilbehør til vin derhjemme? Forkæl dig selv med lækkert vintilbehør, eller brug det som gave til vinelskeren. Find blandt andet vinoplukkere, dråbefangere, skænkepropper og meget mere.