Vin fra Kim Crawford

Par avler succes på kærlighed til vin

I 1996 forelskede Kim Crawford og hans kone Erica sig i idéen om at producere deres egne vine. De startede deres forretning fra gæsteværelset i domicilet i det centrale Auckland – vel at mærke uden at eje hverken marker eller vinkælder.

De producerede deres første 4.000 kasser vin på lånt udstyr og indkøbte druer, men oplevede én så stor succes helt fra starten, at de allerede efter to år begyndte at eksportere til USA. Efter blot fire år var de således i stand til at købe deres eget moderne vineri i Marlborough og begynde at lede efter velegnede marker at overtage. Allerede med sjette årgang kom deres vine ind på Wine Spectator’s 100 Best Wines-liste – og så tog succesen for alvor fart.
 

Produktionen udvides

Deres fokus har fra starten været på at kreere rene, vibrerende vine – frugtdrevne og generøse. Vine, der lader deres naturlige aromaer skinne igennem i hver en dråbe.

Parret producerer i dag vine på både egne marker og lejede parceller i flere forskellige sub-regioner i Marlborough og arbejder med både Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Pinot Gris og Chardonnay. De har delt porteføljen op i en signaturserie og topserien Kim Crawford, der består af 4 ærketypiske varietal-vine. Alle elegante og frugtdrevne vine, der virkelig lader druernes karakteristika skinne igennem. Læs mere om vinlandet New Zealand her