Moët Hennessy

Kongen af Champagne sprudler stadig

Moët Hennessy er formentlig verdens mest kendte champagnehus. Det skyldes ikke mindst husets legendariske Moët & Chandon, som i år 2015 kan fejre 270 års jubilæum, som verdens mest elskede champagne.

I mere end 250 år har den berømte franske vinproducent delt sin Champagne-magi med resten af verden. Hvert glas flyder over med husets succeshistorie og ekstravagante kerneværdier: generøsitet, savoir-faire (omtanke og viden om at opføre sig) succes, dristighed og elegance. Disse karakteristika står stadig i centrum for alt, hvad Moët Hennesy gør.
 

Gammelt vinhus med kendis-tække

Hen mod slutningen af ​​det 18. århundrede blev Jean-Remy Moët, barnebarn af grundlæggeren Claude Moët, berømt som manden der introducerede champagne til verden. En lang række af periodens mest prominente kendisser, fra Marquise de Pompadour til Talleyrand og Napoleon, forelskede sig i den sprudlende Moët & Chandon, og var med til at gøre vinen til det symbol på succes og elegance, som den også er i dag.
 

Champagne-traditionens fader

Moët Hennessy er på mange måder en pionér inden for Champagne-verdenen. Både når det gælder tekniske kundskaber og nyskabelser, men også når man taler om en række af de Champagne-traditioner, vi bruger i dag. Eksempelvis når vi ”døber” skibe med Champagne-flasken, bader folk i Champagne efter en sportssejr eller serverer Champagne i pyramider af vinglas. Ja, selv sabling af Champagne-flasken siges Moët Hennessy at stå bag. Moët er om noget symbolet på fest og Champagne-lykke. Læs mere om vinlandet Frankrig her