Amerikansk vin

Selvom USA er et af verdens nyere vinlande, er det om nogen en nation, der har satset på topkvalitet. I dag er USA et af de mest alsidige og spændende vinlande med et utal af sorter og vintyper og en generel høj kvalitet.

Amerikanerne er resistente over for vinlus – og dårlig vin

Man har produceret vin i USA i lidt over 300 år, og har i dag vinmarker i samtlige 50 stater. Størstedelen af produktionen er dog koncentreret om Californien, hvor cirka 90% af det samlede markareal ligger.

Vinproduktionen gik næsten helt i stå under spiritusforbuddet i perioden 1920 til 1933, og det tog landet et stykke tid derefter at finde sig selv igen. 
 

Ingen vinlus

USA er i dag verdens fjerde største producent af vin, men landet har også spillet en anden afgørende rolle for vin på globalt plan. Det er nemlig på amerikanske undersorter af vinplanten vitis, at langt størstedelen af verdens vin er podet i dag. Og det har stor betydning, fordi de amerikanske sorter er resistente over for den altødelæggende vinlus Phylloxera, som har hærget vinmarker over hele verden.
 

Druer

Californien er bedst kendt for sine store Zinfandel- og Cabernet Sauvignon-vine, men der laves også vidunderlige blends på mange andre sorter i solskinsstaten. Pinot Noir-vinene fra staten Oregon nyder med rette megen opmærksomhed i øjeblikket, ligesom der kommer mange gode Syrah-vine fra Red Mountain i staten Washington og spændende hvide vine fra Long Island – blot for at nævne nogle få. Læs mere om en af USA's spændende vinregioner her: Californien