Gisborne

Gisborne i New Zealand ligger på den yderste østlige tip af nordøen beskyttet bag de nordøstlige bjerge. Regionen nyder godt af et varmt og tørt klima med lerbund, hvor vi finder en bred vifte af stortrivende røde og hvide druesorter.

New Zealands frugtskål dyrker den gode smag

Klimaet avler frugt - og vin

Regionen ligger beskyttet bag de nordøstlige bjerge og nyder godt af et varmt og tørt klima, der modereres af kølige havbriser om eftermiddagen, præcis som i flere af verdens andre berømte vinregioner. Gisborne er også kendt som New Zealands frugtskål, da klimaet her er optimalt for mange andre afgrøder end vin – især citrusfrugter, kiwi og ferskner. 
 

De hvide druer styrer

Jordbunden er primært ler med diverse flodaflejringer, og vi finder en bred vifte af både røde og hvide druesorter. Det er dog især de hvide, der virkelig klarer sig godt under disse forhold, og producerer nogle of New Zealands bedste vine på sorter som Chardonnay, Viognier, Gewürztraminer, Pinot Gris, Arneis, Verdelho og Albariño. Af røde sorter finder vi Cabernet Sauvignon og Franc, Merlot, Malbec, Syrah, Tempranillo og Grenache. Læs mere om vores udvalgte newzealandske vinhuse her: Kim Crawford.