Vin fra South Australia

South Australia er ansvarlig for over halvdelen af den samlede australske vinproduktion, og betegnes som den australske vinproduktions hjerte. Det er her man finder flere af de ældste og mest berømte vinproducenter - især i Barossa Valley.

I South Australia flyder det med kærlighed til god vin

Regionen dækker over hele 18 sub-regioner, hvoraf flere er blandt de mest kendte i landet - fx  Barossa, Mclaren Vale og Coonawarra. South Australia ligger, som navnet antyder, i det sydlige Australien - mere præcist i området omkring Adelaide på den centrale, sydlige kyst.. De første vinstokke blev plantet her i 1836 af en engelsk bosætter, og vinen har siden da spredt sig stødt fra Adelaide og længere ind i fastlandet.
 

Varieret klima - forskellige vine

Klimaet og jordbunden varierer utroligt meget mellem de forskellige subregioner. Man finder alt fra ekstrem tørke og behov for kunstvanding i Riverland til de kølige grønne bakkedrag i Adelaide Hills. Der dyrkes vin i op til 600 meter over havets overflade og langt ind i landet. De mest berømte jordbundstyper er især den røde ”terra rossa” i Coonawarra, kalksten/mergel i Adelaide og sandet lermuld i Barossa. Alt dette gør, at der produceres en meget bred vifte af forskellige stilarter af vine. I vinregionen South Australia arbejder man med et væld af forskellige druesorter, men de mest kendte og brugte er stadigvæk de røde druer Shiraz, Grenache, Mourvedre og Cabernet Sauvignon – og de hvide druer Chardonnay, Riesling og Semillon. Læs mere om vores udvalgte australske vinhuse her: Treasury Wine Estates og Wolf Blass.