Sutter

Sutter er noget, som nogle babyer er glade for at bruge. Er din baby glad for en sut? Og mangler du nye sutter i forbindelse med barnets søvn, eller når babyen er ked af det? Se og vælg mellem et stort udvalg af sutter fri for skadelig kemi i forskellige materialer, former og størrelser her på siden. 

Sutter i forskellige materialer 

Børn er børn. Og de er forskellige. Måske virker en type sut på ét barn. Måske virker en anden type sut på et andet barn. Måske virker sutter ikke på dit barn. Måske ønsker du ikke, at din baby skal bruge en sut. 

Bruger din baby sut, findes der forskellige slags. Eksempelvis er de to mest anvendte materialer til sutter henholdsvis latex og silikone: 

  • Latex sut: En latex sut er lavet i et blødt, fleksibelt og slidstærkt materiale. Ofte er sutter i latex lavet af naturgummi. 

  • Silikone sut: En silikone sut er lavet i et blødt og syntetisk gummi. Sutterne er også slidstærke. 

Rund sut og anatomisk sut 

Derudover er der også noget andet, som du bør overveje i forbindelse med valget af sutter. Både latex sutter og silikone sutter findes nemlig i forskellige former. De to mest almindelige former er rund og anatomisk: 

  • Rund sut: Runde sutter har et rundt ’sutte-hoved’. Når barnet har sutten i munden, skal barnet rulle tungen rundt om ’sutte-hovedet’, for at sutten ikke falder ud. En rund sut kan være en god sut til en nyfødt, fordi sutten minder om moderens brystvorte. 

  • Anatomisk sut: Anatomiske sutter har et asymmetrisk form. Former følger barnets mundkurve inde i munden. 

Endvidere er det en god idé at være opmærksom på, hvilken størrelse sutterne har. Mange sutter fås, så de er tilpasset alderen på barnet. Er sutten for lille eller stor, kan den være ubehagelig for din baby og barn at bruge. Inden I tager de nye sutter i brug, kan det være en god idé at koge dem, men det står som regel på flere af pakkerne.

Køb sutter fri for skadelig kemi på føtex.dk 

Besøg føtex.dk, hvis du leder efter et sted, hvor du køber babyudstyr. Står sutter øverst på indkøbslisten, kan du vælge mellem et bredt udvalg af sutter til nyfødte, babyer og mindre børn her på siden - selvfølgelig uden skadelig kemi. Eksempelvis er der blandt udvalget pakker med en rund sut, anatomisk sut, latex sut og silikone sut. Hvilken variant er du på udkig efter til din baby? Få et overblik over de forskellige typer af sutter, når du kigger sutte-udvalget igennem her på siden. Se også vores udvalg af sutteflasker her.