Ludo

Ludo er et populært brætspil, der passer til både små og store. Det er sjovt og lærerigt for hele familien og kræver en blanding af strategisk tænkning, held og tålmodighed. Gå på opdagelse i udvalget af Ludo-spil her på siden.

Ludo for hele familien: Et sjovt og lærerigt spil

Ludo er et klassisk brætspil, der er kendt og elsket af mange og minder om barndom. Faktisk stammer ordet ‘ludo’ fra latin og betyder ‘jeg spiller’. Ludo har sin oprindelse i et traditionelt indisk spil kaldet ‘Pachisi’, som blev introduceret til England i det 19. århundrede og hurtigt blev kendt som Ludo verden over.

Ludo er både et spil, som børn kan spille alene med hinanden, men det klassiske brætspil er også ideelt for børn at spille sammen med enten forældre eller bedsteforældre. Det er nemlig en god måde at tilbringe tid sammen på, og så kræver spillet en blanding af strategisk tænkning, held og tålmodighed – og alle kan være med. Se også alle vores spil til børn her.

Ludo er et spil, hvor to til fire spillere deltager med hver fire brikker. Målet er at få alle sine brikker fra startfeltet til hjemområdet ved at slå med terningerne, og vinderen af spillet er dén, der først får alle brikker hjem. Hver spiller kan dog blive slået hjem undervejs.

Vælg det bedste Ludo-spil til dig

Vi har samlet vores bedste tips til, hvordan du vælger det helt rette Ludo-spil til din samling af familiespil.

Spilvarianter: Ludo kommer i forskellige varianter. Du kan både finde de helt klassiske spil, som du kender, men du kan også finde spil med ekstra tilføjelser som nye felter, spændende spilleplader eller sjove brikker. Derudover kan du også finde Ludo i quizformat, der er ideelt som familiespil til større børn eller til spilaftener med gode venner, hvor de små grå skal udfordres.

Aldersgruppe: Ludo-spil er for alle. Nogle spil er dog mere velegnede til børn, hvor andre spil er mere udfordrende for voksne. Det er derfor en god idé at vælge et Ludo-spil, der passer til spillernes aldersgruppe.

Ved at overveje punkterne kan du lettere vælge det rette Ludo-spil – enten til dig selv eller som gave til en anden. På føtex.dk finder du et stort udvalg af spil for hele familien og legetøj til børn i alle aldre.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om ludo