Sådan gør I jeres liv nemmere som nybagte forældre

Hvis I står som nybagte forældre, er det ikke altid nemt at finde overskuddet i hverdagen. Heldigvis er der ting, I selv kan gøre, så jeres liv med baby bliver lidt nemmere. Se rådene fra Ditte Gimm her

Som nybagte forældre bliver der vendt op og ned på jeres hverdag. I skal omstille jer til et liv med en lille ny i jeres verden, og det kan godt kræve al tid og energi at tage sig af en nyfødt baby. Derfor er det også en god idé at tænke over, hvordan I kan gøre jeres liv lidt nemmere, så der bliver mere tid til at skifte ble, lave frugtmos – men også at finde overskud til at være et par.

Vi har samlet et par gode råd til, hvordan I gør jeres liv til nemmere som nybagte forældre:

Lyt til jer selv

Når I får børn, finder I hurtigt ud af, at venner, familie og svigerforældre godt kan have mange råd og meninger om, hvordan I tackler jeres baby. Det kan selvfølgelig være rart til tider, mens det andre gange godt kan blive lidt for meget. Lyt derfor til jeres mavefornemmelse, for I kender jeres babys behov, rytmer og humør bedst. Aftal også gerne med jeres nærmeste familie, at hvis I har brug for råd og hjælp, så skal I nok selv spørge,

Ingen mødre er eksperter  

Nogle mødre kan godt lyde som om, at de er eksperter i børneopdragelse. Men ingen er eksperter lige fra starten, og selv flergangsfødende kan have helt nye oplevelser og udfordringer med det næste barn. Så derfor skal du som nybagt mor ikke blive ked af det, hvis du føler, at du ikke sidder med alle svarene lige med det samme. Det er helt normalt at føle sig lidt på bar bund, men de fleste mødre har været i samme situation.  

Hav nemme snacks og måltider klar

Det kan godt være svært at finde tid og overskud til at lave mad, når babyen først har meldt din ankomst. Og hvis der ikke lige er mad i huset, så kan man også helt glemme at få spist. Derfor er det en god idé altid at have snacks liggende i skabe og skuffer, så I altid kan få stillet den lille sult. Færdiglavede måltider fra dit lokale supermarked er også en stor hjælp, da I kun skal tænke på at varme maden og slipper for at lave store indkøbslister til ugen.  

Vær tålmodig med amning

Amning er ikke altid noget, der bare sker lige med det samme. Det kan kræve blod, sved og tårer, men hvis I væbner jer med tålmodighed, så skal resultaterne nok også komme. Prøv jer frem med forskellige metoder og ammestillinger, og se hvad der virker bedst – og giv ikke op med det samme, selvom det måske er det, I har mest lyst til.  

Husk omsorgen – også for hinanden

Som nybagte forældre har I øjne og ører på jeres baby i næsten alle døgnets timer. Den omsorg og opmærksomhed er selvfølgelig godt for den lille ny – men I har også brug for at vise hinanden omsorg. Selvom der er travlt med babyen og overskuddet måske ikke er så højt, så skal der heldigvis ikke så meget til for at vise, at I også er der for hinanden. Lav en kop kaffe eller te til hinanden, aftal et fast tidspunkt på aftenen, hvor I hygger med en film og lidt kage – eller bare husk at give hinanden et kram. Der skal ikke så meget til, så længe I bare husker hinanden i en travl hverdag. 

 

Skrevet af: Ditte Gimm (Ditteblog)

Kvalitet og dansk design

Salling Baby