Hvordan vælger du det rigtige ventetøj, som både er pænt og behageligt?

Det er ikke altid helt nemt at finde det rigtige ventetøj. Det skal både være praktisk, behageligt – og noget du godt kan være bekendt at vise dig i. Så her er et bar gode råd fra Ditte Gimm til, hvordan du nemmest finder det bedste ventetøj.

Når først ens gamle garderobe begynder at stramme, så kan det godt være en udfordring at finde ventetøj, der passer til den voksende mave, og som man føler sig godt tilpas i. Det var det hvert fald for mig.  

Når man er gravid, har man brug for tøj, der er behageligt, samtidig med at det gerne må ligne det tøj, man plejede at gå i. Der er så mange ting, der ændrer sig, når man bliver gravid. Så jeg havde i høj grad brug for at gå klædt i fine kjoler, farver og prints – præcis som jeg plejede.  

Løsningen, for mig, blev derfor at købe lækkert og blødt basis-ventetøj. Som f.eks. lange toppe og t-shirts, leggins og cykelshorts (til under kjoler), nattøj og hjemmetøj samt undertøj. Altså gode højtaljede trusser og amme bh’er. Når først basis-garderoben er på plads, kan man nemlig komme langt med sin gamle garderobe. Når jeg shoppede nyt, var det oversized skjorter og kjoler, som jeg også kunne bruge efter fødslen. På det tidspunkt er det nemlig heller ikke rart, at tøjet strammer, så dit ventetøj behøver ikke nødvendigvis have en kort levetid. Jeg bruger stadig noget af mit ventetøj her et år efter fødslen. Derudover er der også rigtig meget i min garderobe, som slet ikke er decideret ventetøj. Det er tøj, som maven sagtens kunne være i, men som også er tøj, jeg bruger nu.

Peg kikkerten mod brugt ventetøj

Det kunne også være en idé at kigge efter brugt ventetøj. I og med at det typisk er noget, man bruger i en kort periode, så når tøjet sjældent at blive slidt. Måske har du endda en veninde, en søster eller en kollega, som har noget ventetøj liggende, som du kan låne i en periode. Jeg ved også fra mig selv, at det ofte var de samme ting, jeg gik i igen og igen. Man finder hurtigt sine favoritter. Så de ting jeg ikke brugte meget i min graviditet, har jeg givet videre til veninder, som har været gravide efter mig. Favoritterne har jeg gemt.

Hvis man ønsker at amme, kan det være en fordel at gå efter ammevenlige styles, allerede imens man er gravid. Ellers er det min erfaring, at man ikke får det brugt, når først baby er kommet til verden. Hvert fald ikke ude i offentligheden, hvor man gerne vil være så diskret som mulig, når der skal åbnes op. Her er det især kjoler med knapper foran eller med dyb V-udskæring. Toppe og kjoler med slå-om eller cardigans og trøjer med lynlås i stedet for en lukket strik. Det er først, her et år efter fødslen, hvor jeg er stoppet med at amme, at jeg føler, at jeg har fået hele min garderobe tilbage. 

 

Skrevet af: Ditte Gimm (Ditteblog)

Kvalitet og dansk design

Salling Baby