Sådan sætter du (måske) fødslen i gang

Det kan godt være frustrerende, hvis fødslen ikke går i gang, når du forventer det. Men her er et par gode råd fra Cana Buttenschøn, som (måske) kan starte din fødsel.

På et tidspunkt vil du – hvor vildt det end måtte lyde lige nu – begynde at glæde dig til at føde. Om ikke andet så i hvert fald til at møde din lille baby, som du har båret på i efterhånden temmelig mange måneder. Måske er du dér, hvor du rent faktisk bare gerne vil have, at fødslen går i gang. Nu. Hvis du har passeret graviditetsuge 37+0, er det i og for sig også helt fint, og jeg forstår godt, hvis din tålmodighed bliver sat på prøve (onde tunger ville sige, at det er sådan, det er at være mor, men det vil jeg lade ligge for nu). Vi skal i stedet snakke lidt om, hvad du kan gøre for – måske – at sætte din fødsel i gang.  

Du kan for eksempel forsøge dig med at drikke hindbærbladethe, som skulle styrke livmoderens muskulatur. Eller spise ananas som indeholder enzymet bromelain, der angiveligt skulle være med til at blødgøre din livmoderhals. Nogle siger også, at krydret mad med masser af chili og hvidløg skulle have en effekt, men lad mig slå fast, at intet af det er videnskabeligt bevist.  

I virkeligheden er det allermest virksomme faktisk at behandle din krop pænt og stimulere dit naturlige hormon, oxytocin, som er dét hormon, kroppen bruger til at lave veer. Du kan blandt andet fremkalde en øget mængde oxytocin ved kærlig berøring – eller sex, allerhelst.  Det bedste du kan gøre for at sætte gang i fødslen, er faktisk at få dig nogle solide orgasmer, hvis du kan overskue det (og ja, du må gerne lave dem selv – om end du skal vide, at der faktisk også er nogle gode hormoner i mandens sæd, som kan være medvirkende til også at sætte lidt ekstra skub i sagerne). Uanset hvad du gør, skal det selvfølgelig passe til dit temperament – og så skal det helst være sjovt imens.  

Rigtig god fornøjelse – og god fødsel, når du kommer så langt. 

 

Skrevet af: Cana Buttenschøn