Daal med kylling
Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 25 min
Samlet tid: 60 min
Ingredienser:
- 200 g gulerødder
- 1 stor sød kartoffel
- 200 g røde linser
- 2 dåser hakkede tomater
- 450 g kyllingebrystfileter
Vi tror, at du har:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 5 spsk olivenolie
- 1 grøntsagsbouillonterning
- ½ tsk cayennepeber
- ½ tsk kanel
- ½ tsk stødt
- spidskommen
- ½ tsk paprika
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Hak løg og hvidløg fint, og steg det i en gryde med olie, til løgene er bløde.
Skræl gulerødder og sød kartoffel.
Riv dem groft på et rivejern, og kom dem i gryden.
Skyl linserne og tilsæt linser, hakkede tomater, bouillonterning, 5 dl vand og krydderierne i gryden, og rør godt rundt.
Lad daalen simre under låg i minimum 40 minutter. Rør jævnligt.
Imens skær kyllingefiletere i tern, og steg dem på en pande med olie, til de er gennemstegte.
Kom kyllingestykkerne i daalen, og smag til med salt, og evt. flere krydderier.
Servér med brød og skyr neutral.
Tip: Erstat kylling med blomkål