Wilbur Smith bøger

Når det kommer til historiske romaner med magtfulde slægter på tværs af tid, er Wilbur Smith en af de bedste, der findes med hans forskellige bogserier som Courtney, Ballentyne, Courtney og Ballantyne, Egypten-serien samt Hector Cross og mange af hans andre selvstændige bøger. Hans bøger har solgt over 120 millioner eksemplarer verden over og er oversat til 26 sprog. Udforsk vores bogudvalg her!

Få formidable historisk fiktion og fortællinger med Wilbur Smiths bøger

Hvad der er fællesnævneren i Wilbur Smiths formidable historisk fiktion og fortællinger er, at han skriver om Afrikas historie – og det gælder både for serierne og de selvstændige romaner. Du får som læser en detaljerigdom uden lige med store personliggallerier og med matchende karakterbeskrivelser, hvor den historiske korrekthed ikke er til at sætte en finger på. Det viser blot, hvordan Smith har et enestående researcharbejde ved hvert udarbejdet fortælling. Du skal sagtens læse hvert værk selvstændigt, dog vil karaktererne og tidligere hændelser blive nævnt i langt de fleste bind, derfor kan det anbefales, at du følger seriernes kronologi.

Den mest populære af Smiths serier er Courtney-serien, hvor man følger slægten Courtney igennem generationer og landegrænser fra perioden 1960’erne til 1980’erne. Det er også den serie, som har flest bind med hele 17. Bøgerne fordeler sig på 3 dele: 1. del er bog 1-3, 2. del er bog 4-8 og 3. del er bog 9-17. Du får i alle bind en fantastisk, men barsk beretning om Zulukrigernes Afrika, elfenbensjagt, guldfeber og synspunkter fra både hvide og sorte familie. Du bliver lullet ind i Smiths fantastiske, realistiske og brutale univers med en overbevisende skrivestil, der trækker dig over landegrænser.

Hvis du allerede har læst Courtney-serien, er der også mange andre serier fra Smith, du kan læse, hvor det samme researcharbejde, overbevisende skrivestil og historiske beretning går igen. Her findes der fx Ballentyne-serien, Courtney og Ballantyne-serien, Egypten-serien samt Hector Cross-serien. Du vil være garanteret den ene bestseller efter den anden, uanset hvilke af serierne du vælger at gå i gang med.

 

Hvem er Wilbur Smith?

Wilbur Smith er født i Zambia i 1933, hvor han voksede op på en kvægfarm sammen med sin far og mor. Det var hans mors godnathistorier, som vækkede hans interesse i fiktion, dog talte hans far ham fra at gå i den retning. Smith blev derimod uddannet som revisor, men havde alligevel drømmen om at blive journalist.

Han debuterede som forfatter i 1964 med romanen When the Lion Feeds, hvilket sikrede ham en filmkontrakt. Dette opmuntrede ham til at blive en fuldtidsforfatter, og lige siden har han skrevet det, han vidste bedst om: sine oplevelser i Afrika. Og det må man sige at blive gjort med stor succes.