Fingermaling

Fingermaling er en sjov aktivitet til børn i alle aldre, når kreativitet og sanser skal udfordres. Uanset om der skal laves et aftryk af din babys lille hånd, eller om der skal laves malerier til den store guldmedalje, så kan du finde inspiration til dit projekt lige her.

Fingermaling til børn

Børn kan have stor glæde af at lege med fingermaling allerede fra de er helt små. Legen med farver styrker kreativiteten og fantasien, og så giver det en rigtig god farveforståelse, når de små fingre får lov til at blande og eksperimentere med farverne. Og det er ikke kun kreativiteten, der styrkes - for når fingrene bruges, i stedet for en pensel eller svamp, så styrkes den taktile sans også.

Gode ideer til fingermaling

Sæt fantasien og kreativiteten fri og se hvad der sker, når man blander gul og blå sammen, maler med en kartoffel eller tegner ansigter på sit håndaftryk.

Aftryk af små hænder og fødder

Vil du forevige din babys eller tumlings lille hånd? Påfør fingermalingen med en svamp eller pensel på den lille hånd eller fod, inden du laver aftrykket på et stykke papir eller karton. Malingen er vandbaseret og giftfri og nem at vaske af hænder og tøj, når I er færdige med projektet. Sæt evt. aftrykket i en smuk ramme.

Forskellige former og materialer

Det kan det være sjovt for barnet at prøve at male på f.eks. avispapir, karton i forskellige farver eller underlag i andre materialer. Udover hånd- og fodaftryk, kan man også lave små tryk med kartofler eller blade i forskellige former. Gå på opdagelse i skabe, skuffer eller naturen og find ting, I kan bruge til aftryk.

Dekorer kunstværkerne

Når de små kunstværker er tørre, kan barnet male små ansigter på håndaftrykket med en tusch, eller dekorere med glimmer og perler. Du finder et stort udvalg af hobbyartikler her på føtex.dk, som kan give dig flere gode ideer til at dekorere de små kunstværker.

Vil du og dit barn udfordre jer selv med flere malerier, så finder du her et udvalg af maling og pensler, der vil glæde den indre Picasso.