Grillet hakkebøf med kartofler og lun aspargessalat
Portionen er til 4 personer
Arbejdstid: 15 min.
Samlet tid: 15 min.
Ingredienser:
- 400 g hakket oksekød
- 650 g nemme kartofler
- 250 g asparges
- 30 g ristet sesamfrø
- 1 citron
Vi tror, at du har:
- 4 spsk olivenolie
- 1 tsk sennep
- 1 tsk salt og peber
Fremgangsmåde:
Form 4 bøffer ud af det hakkede kød.
Kog kartoflerne møre og køl dem ned i koldt vand.
Tænd op i grillen eller brug en grillpande. Smør risten eller panden med lidt olie.
Grill hakkebøfferne færdig – ca. 5-6 min på hver side.
Imens klargør ingredienserne til salaten.
Skær asparges i 4 stykker – Husk at den ”træet del” nederst på aspargesen skal kasseres.
Kog aspargesstykkerne i 3 min. og hæld dem straks i koldt vand.
Rør olie, sennep, salt, peber og citronsaft sammen i en lille skål. Smag til.
Skær kartoflerne i kvarte og bland dem med asparges, sesamfrø og dressing i en skål.
Servér salaten med de grillede hakkebøffer.
Velbekomme!
Tip: Man kan twiste sine hakkebøffer ved at blande ingredienser ind i sin fars – Prøv fx græske hakkebøffer med oliven, oregano og feta.