Stenovn til haven

Stenovn til at bage pizza, grille eller bare hygge omkring er en nem måde at forlænge sommeraftenerne på i haven. Find en stenovn på føtex.dk i udvalget herunder. 

Lun hygge med en stenovn

Du kan bruge den til madlavning, til hygge eller som varmekilde på terrassen – en stenovn i beton eller stål luner på kølige sommeraftner. Vælg mellem stilrene modeller med eller uden frontlåge, skorsten og termometer. Vær opmærksom på om modellen er til træ, kul eller briketter. 
 

Tre gode grunde til at købe en stenovn:

  • Den er ideel til udendørs madlavning
  • Giver hygge og varme på terrassen
  • Nem at tænde op og luner længe

Til både brød, pizza, tærter og grill er en stenovn et godt valg til udendørs madlavning. En stenovn skaber hygge og luner på terrassen, og den nemme optænding og lange varmetid gør den til oplagt inventar på danske terrasser. 
 

Hvilken type stenovn bør du vælge?

Der er især tre elementer, du bør overveje, når du skal købe en ny stenovn – frontlåge, skorsten og optænding. 

  • Frontlåge – en model med låge foran er velegnet til bagning af pizza og brød, mens et åbent bagefag kan fungere som en traditionel grill med mulighed for at vende maden på risten under tilberedningen. Nogle frontlåge-modeller har påmonteret et termometer, så du kan følge med i temperaturen. 
  • Skorsten – lukkede stenovne med et udvendigt aluminiumslag har skorsten til at lede røgen ud gennem. De åbne modeller findes både med og uden skorsten. Idéen med de relativt korte skorstene på udendørs stenovne er at styre røgen opad i stedet for ud på terrassen. 
  • Optænding – der er strikse regler omkring, hvilken type optænding du skal bruge til de forskellige stenovnsmodeller – kul, briketter eller træ. Du bør altid følge anbefalingen for den enkelte model. Du behøver ikke særskilt optænding af en stenovn, men starter blot ilden direkte i stenovnen efter angivne anvisninger. 

Få varme på terrassen og flyt madlavningen udenfor med en stenovn – køb den online i dag fra udvalget af bålsted på føtex.dk. Du finder med garanti masser af gode priser.