Fuglehuse

Nyder du at se fugle og høre fuglekvidder i haven, er et fuglehus en god idé at købe. Med et fuglehus får du en enestående mulighed for at følge med i fuglenes liv - helt tæt på. Fuglehuse findes i mange forskellige udgaver, og du kan finde nogle af dem her på føtex.dk. 

Foderhuse – vælg mellem forskellige typer 

Fuglehuse og foderbræt er små hjem og spisesteder for fuglene. Nogle af husene er enkle og praktiske, mens andre varierer i designet i forhold til farve, størrelse, form og materiale. Et fuglehus kan være lavet af eksempelvis træ, metal, plastik eller andet, og de kan hænges i træer, på vægge eller stå på stativer. 

Nogle af de mest almindelige fuglehuse til haven er: 

  • Fuglehuse på stativ: Et fuglehus, som er placeret på et stativ, har som oftest tre ben, som huset står på. Fuglehuse af denne type er nogle gange en kombination af et foderhus og en foderautomat. 

  • Klassisk foderbræt: Et foderbræt er et åbent bræt, hvor du kan lægge fuglemaden på. 

  • Foderautomat: En foderautomat er en automat, som du putter fuglefrø i. Automaten doserer maden ud til fuglene, når de kigger forbi for at få mad. 
     

Fuglehuse – en hyggelig tilføjelse til haven 

Fuglehuse i haven giver dig mulighed for at følge med i fuglelivet på allernærmeste hold. Måske ser du det gennem vinduet fra huset, eller måske når du sidder i havemøblerne i sommermånederne. Musvitter, rødhalse, solsorte, spurve og mange andre arter af småfugle tiltrækkes ofte af fuglehusene, når du lægger fuglefrø, nødder eller andet foder til fuglene deri. Fuglehuse er ikke kun dekorative, men de er også en måde at hjælpe fuglene med at finde et sted, hvor de kan søge hen, når de mangler føde.

Fuglene får med et fuglehus et sted, hvor de kan hvile og spise. Især har mange fuglearter svært ved at finde mad i naturen i de kolde måneder, og så kan fuglehuse med mad være en stor hjælp for dem. Noget andet er, at du skaber stemning i haven med et fuglehus som en del af haveindretningen. Sørg for løbende at tjekke, at der er mad nok til fuglene i fuglehuset, så de ikke flyver forgæves i de kolde måneder.

Køb fuglehuse i træ på føtex.dk 

Vil du gerne nyde synet og ikke mindst lyden af fuglefløjt i din have, kan du vælge mellem et bredt udvalg af huse til fuglene her på siden. Eksempelvis er der fuglehuse i træ, og de fås i forskellige modeller, størrelser og farver. Gør din have mere levende og indbydende med et fuglehus fra føtex.dk.