Kompostkværne

Kompostkværn til grene, kviste, stauder og andet større haveaffald, der skal kværnes til flis eller kompost. Slip for at køre affald væk fra hækklipning eller beskæring, findel det, og spred det i haven som flis eller gødning, eller klargør det til kompostbunken.

Find den bedste kompostkværn på føtex.dk

Efter den årlige hækklipning, den løbende beskæring eller når havens buske eller træer er fældet, er en kompostkværn uundværlig. Store bunker af grene bliver reduceret til store mængder flis, der kan anvendes direkte i haven eller gavne i komposten.

Tre gode grunde til at bruge kompostkværn:

  • Grene og andet haveaffald bliver nyttigt som flis eller gødning

  • Du slipper for at køre affald væk fra hækklipning og beskæring

  • Genanvendelse af haveaffald er vækstfremmende og godt for haven

Undlad at købe færdig flis eller dyr gødning – lav dit eget af haveaffald fra beskæring af stauder, buske og hæk. Kør blot grenene direkte gennem kompostkværnen.

Hvad kan en kompostkværn?

Smid affaldet fra hækklipperen direkte op i din kompostkværn, og lad det gøre nytte. Når du vælger en maskine, bør du tænke på hvilken grentykkelse, du har behov for at kværne, størrelsen på motoren, og om du har brug for at få det presset klar til kompost. 

  • Grentykkelse – den diameter, som kompostkværnen kan klare, ligger typisk omkring 40 mm. Store maskiner kan klare helt op til 45 mm. Vælg en kværn til stor grentykkelse, hvis du primært bruger den til kompostering af grene og affald fra større beskæringer. 

  • Motor – størrelsen på motoren måles i watt og ligger generelt mellem 2.500 W og 2.800 W for en moderne kompostkværn. Det bedste kompostkværn er ikke nødvendigvis den med den største motor, hvis du udelukkende har brug for at kværne de årlige staudebeskæringer og en smule affald fra hækklipning. 

  • Presse – efter findeling af haveaffaldet er der nogle modeller, som også presser sammen til kompostklargøring. Med pressen opnår du hurtigere muld i komposteringsprocessen. 

Gå på opdagelse i vores store sortiment af havemaskiner og bestil dine favoritter på føtex.dk i dag.