Træbriketter - effektiv og praktisk brændsel

På føtex.dk kan du købe både små og store mængder træbriketter. Vi har både almindelige RUF-briketter og hårdttræsbriketter, så du kan vælge den type træbriketter, du foretrækker til din brændeovn. Find din favorit her på siden. 

Få styr på alle fordelene ved hårdttræsbriketter

Der findes en række fordele ved at fyre med hårdttræsbriketter, som du kan drage fordel af. I denne guide har vi samlet de tips og fordele, som du bør vide om hårdtræsbriketter.

Værd at vide inden du køber træbriketter

Træbriketter kan være fremstillet af savsmuld, træspåner, tørv eller lignende. Det betyder, at der er stor forskel på de enkelte træbriketter. Fælles for træbriketter er dog, at der er tale om en meget effektiv brændselstype, som har en høj brændværdi sammenlignet med traditionelt pejsebrænde.

Nedenfor kan du læse om de forskellige former for træbriketter, så du kan vælge netop det produkt, der passer bedst til dit behov. 
 

Lyse træbriketter

Disse træbriketter er fremstillet af ren savsmuld. Briketterne har den helt store fordel, at de ikke slår gnister, hvilket gør dem særdeles velegnede til brug i eksempelvis en åben pejs.

Træbriketterne har en brændværdi på omkring 4400 kcal/kg. Et brændetårn med blandet løvtræ har en brændværdi på omkring 3500 kcal/kg. I forhold til almindeligt pejsebrænde får du derfor markant mere varme pr. kg brændsel, hvis du vælger lyse træbriketter til din brændeovn.
 

Pini kay briketter

Pini kay briketter er ligesom traditionelle træbriketter fremstillet ved hjælp af tryk. Men i modsætning til de øvrige typer, udsættes pini kay briketterne også for tryk indefra. Det skaber det karakteristiske hul i midten af briketterne, hvilket gør dem lette at genkende.

Fordelen ved denne type briketter er, at de takket være den ekstra hårde sammenpresning af materialet får en glødetid, der er helt op til dobbelt så lang som andre typer træbriketter. Derfor er Pini kay briketterne særdeles velegnet til fyring i brændeovn natten over.
 

Har du undesøgt om din brændeovn er egnet til fyring med træbriketter?

Der er enkelte brændeovnsproducenter, som fraråder brug af træbriketter i nogle af deres brændeovne, da temperaturen under afbrænding bliver meget høj. 

Derfor er det en god idé at undesøge, om producenten af netop din brændeovn fraråder brugen af briketter i netop din brændeovn.