Affugtere

Har du fugtudfordringer? Så er mobile affugter en perfekt og håndtérbar løsning. Hos os finder du fikse og fleksible affugtere til alle de udfordringer og husbehov du kan forestille dig. Se udvalget her på siden og find den affugter, du har brug for.

Problemer med fugt i hjemmet - Vælg en affugter

Fugt kommer i hjemmet fra mange forskellige hverdagsbeskæftigelser, så som madlavning, tørring af tøj, eller når du går i bad. Ikke alle boliger er bygget med optimal ventilation, så fugten kan slippe ud. Måske har du endda et badeværelse helt uden mulighed for ventilation, eller mangler et sted til at tørre dit tøj. Her kan du have god brug for en affugter. 
 

Hvorfor skal man undgå fugt? 

For det første kan du ikke 100% undgå fugt, og skal faktisk heller ikke. Luften kan også blive for tør, så hvis den er det, har du brug for en befugter. Men luftfugtigheden må heller ikke blive for høj, da du i så fald risikerer at skimmelsvamp vokser frem i dit hjem. 

Skimmelsvampsporer er over alt i luften. Det eneste de skal bruge for at vokse til skimmelsvamp er:

  • Ilt
  • Organisk materiale
  • Fugt 

 

Ilt og organisk materiale findes helt sikkert i dit hjem. Organisk materiale kan for eksempel være lim, tapet, træ og mange andre ting, som dit hjem er bygget af. Derfor er luftfugtigheden det eneste, som vi har mulighed for at påvirke. Skimmelsvamp kan vokse, hvis den relative fugtighed overstiger 70%. Skimmelvamp frigiver giftige sporer, som kan skade dit helbred. Derfor bør du undgå, at det sætter sig. 
 

Vælg en affugter, som passer hvor problemet er

Der findes forskellige affugtere, som er kontruerede til specifikke problemområder. Er dit problem i kælderen eller i badeværelset? Er det til at tørre tøj? Eller har du flere problemer, så du har brug for en hybridmaskine, som både luftrenser og affugter. 

Her på siden kan du få hjælp til at vælge netop den affugter, som passer til dine problemer. Har du ellers spørgsmål til dit indeklima, har vi samlet vores guides om indeklima