Indeklima

Her på siden finder du luftfugtere, affugtere og luftrensere, samt en samling af guides, som kan informere dig om indeklima og hjælpe dig til at vælge det rette produkt til dig. 

Fugt, skimmel, os og støv - Indeklimaets største syndere

De største syndere som modarbejder et sundt indeklima i dit hjem er fugt, skimmel, støv og os fra f.eks. madlavning og trafikken. 

Får fugt overtaget i kælderen (måske efter en vandskade), har skimmelsvamp de bedste vækstbetingelser. Skimmel elsker at gemme sig bag møbler, løst tapet og andre steder med begrænset luftcirkulationen. Hold fugten i skak med en god mobil affugter, som f.eks. vores testvinder fra Wood's, som du nemt kan flytte rundt efter fugten. 

Det kan selvfølgelig også være det modsatte problem. Oplever du tørre og irriterede øjne og slider du den ene læbepomade op efter den anden? Måske bruger du også uanede mængder fugtighedscreme på rå og ømme hænder. I så fald er vi ret sikre på, at du har for tør luft i din bolig, og så er det en befugter du skal have fat i. 

I de senere år er vi blevet mere bevidste om, hvor skadelig os fra stearinlys og madlavning er – og især bilos. Vil du sikre dig mod os og være fri for generende støv- og pollenpartikler – du eller et familiemedlem er måske ovenikøbet ramt af astma eller allergi. Så kan vi anbefale en effektiv og mobil luftrenser

 

føtex har løsningen på din udfordring med indeklimaet

På føtex.dk findes et bredt udvalg af tekniske hjælpemidler til forbedring af indeklimaet i hjemmet. Er du på jagt efter testvinderapparater til både forebyggelse og bekæmpelse af fugt og skimmelsvamp, kan du med stor sandsynlighed også finde dem her på siden. Især har vi samlet et stort udvalg af Wood’s populære mobile affugtere og luftrensere. Især affugterne har vundet flere førstepladser i test blandt de bedste på markedet. 

 

Få råd og vejledning om dit indeklima

Et dårligt indeklima kan påvirke dig fysisk og skade dit og din families helbred. Der findes flere symptomer på et usundt indeklima, som du kan holde øje med: 

  • Utilpashed
  • Hovedpine
  • Koncentrationsbesvær
  • Irritation af slimhinder i øjne, næse og luftveje

 

På længere sigt kan et dårligt indeklima føre til hjertekarsygdomme og muligvis kræft. Derfor skal du holde øje med ovenstående symptomer, så du kan reagere i tide. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har et usundt indeklima, eller bare gerne vil vide mere om indeklimaet og de produkter, som kan hjælpe med at gøre dit indeklima bedre, så har vi et udvalg af guides, som kan hjælpe dig.