Læs vores guide om strømforbrug til affugtere

Med en affugter kan du regulere indeklimaet i dit hjem, som medvirker til et sundere indeklima. Samtidig gavner en affugter din bolig og din sundhed. Men hvilken affugter skal du vælge, og hvordan fungerer den egentligt? Få den komplette guide til køb af en affugter, og få svar på dine spørgsmål omkring affugteres strømforbrug.

Hvordan fungerer en affugter?

En affugter bidrager til at mindske fugten i dit hjem. Det kan for eksempel være kælderen, badeværelset eller måske din campingvogn. Du sætter din affugter til strøm, indstiller den, og derefter er din affugter selvkørende. En affugter er en rigtig investering dit hjem, hvis du døjer med for meget fugt i hjemmet. 

En affugter producerer også varme - for eksempel har nogle af vores modeller en funktion, som gør, at varmen også fordeles i rummet. På den måde kan du få tørret dit vasketøj nænsomt indendørs. 
 

Hvordan fungerer affugteres strømforbrug?

De nye affugtere på markedet er langt mere energieffektive. Før i tiden brugte en affugter rigtig meget strøm, men langt de fleste modeller kan nu indstilles så den begynder alt efter hvor høj luftfugtighed, der er i et givent rum. Hvis du for eksempel indstiller din affugter til at køre, når fugtniveauet rammer 60%, så starter den selv derefter. Derved slipper du for en affugter, der kører i døgndrift, og kun er tændt, når der er behov for det, for at undgå fugtskader.

Da affugtere opsamler vand, fyldes en vandbeholder også, som skal tømmes, når den er fyldt. Din affugter stopper med at køre, hvis vandbeholderen er fyldt, og den skal derfor tømmes, inden den kan køre igen. 

Hvilken affugter er den bedste?

Det er forskelligt, hvilken affugter du skal vælge, samt hvilken du vurderer til at være bedst. Det afhænger af, hvor du skal bruge den henne. Det kan nemlig være en affugter, som du skal bruge til badeværelset og en anden til campingvognen. Hos føtex.dk finder du affugtere fra Wood, som er et anerkendt brand. Find vores udvalg af affugtere.

Larmer en affugter?

Udover at forholde sig til en affugters strømforbrug, er der også nogle, der tænker over støjniveauet af en affugter. Tommelfingerregel er, at jo større din affugter er, jo mere larmer den. Derfor kan du med fordel vælge en affugter, der passer til dit hjem. Har du for eksempel en mindre lejlighed, er en mindre affugter ideel til dig og omvendt. Find den ideelle affugter hos føtex.dk i dag, så du kan forbedre dit indeklima og sundhed. 

Find den ideelle affugter hos føtex.dk

Hvis du har flere spørgsmål omkring indeklimaet, og hvordan du kan forbedre det, kan du kan læse mere på i guiden her. Tjek også vores andre produkter såsom luftrensere til et bedre indeklima i dit hjem