Sous vide og vakuumpakker

Ønsker du at lave kød, der er ligeså mørt, som du kender det fra restauranterne, men kan du ikke opnå helt det samme resultat på panden? Så er en sous vide maskine den helt rigtige løsning for dig. Se vores udvalg på siden herunder.

Sous vide – hvad er det?

Er du faldet over det der su veed? Så læs guiden her, og bliv klogere på madlavningsteknikken, som involverer et kar, vakuumposer og vand.

Sous vide - få perfekt tilberedte råvarer

Der er ikke noget bedre end en god bøf – eller noget mere kedeligt end en, der er tør og sej. Men alligevel har vi allesammen været der, hvor selv de bedste udskæringer fra slagteren har fået for meget på panden og er blevet kedelige. Med sous vide kan du gøre arbejdet meget lettere og resultatet meget bedre.

Sådan fungerer sous vide

Sous vide fungerer ved, at du vakuumpakker din fødevare og derefter lægger den i vandbad. Maskinen sørger for at råvaren tilberedes ved en konstant, lav temperatur. Det er altså tale om langtidstilberedning.

Temperaturen på sous vide maskinen indstilles til den kernetemperatur, du ønsker, fødevaren skal ende med at have. Vandet i maskinen vil derfor have denne temperatur under hele tilberedningen. Det betyder, at råvaren aldrig kan få en højere kernetemperatur end den ønskede. Noget som du jo kan risikere, når du tilbereder i f.eks. ovnen.

Gode grunde til at vælge en sous vide maskine:

  • Du holder al saften inde i fødevaren
  • Et perfekt resultat med en minimal indsats


Med en sous vide maskine kan du både tilberede grøntsager, kød og andre råvarer og bibeholde al saft samt vitaminer og mineraler. Det giver et velsmagende og næringsrigt resultat.

Sous vide maskine eller stav?

Du kan vælge mellem en sous vide maskine eller en sous vide stav. Sous vide maskinen er klart at foretrække, hvis du tit vil tilberede din mad i den og har plads til at have den stående. Sous vide staven er mere pladsbesparende, men her kræver det, at du har stor gryde ved siden af, da den kun kan klare vakuumpakningen.

Køb din sous vide maskine på føtex.dk

Bestil din sous vide maskine allerede i dag. Skulle du mod forventning fortryde dit køb, har du ubegrænset returret hos føtex.dk.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om sous vide