Skab ansigtsglød med bronzer

Du bruger din makeup-bronzer til at skabe glød og farve i ansigtet, så det ligner, at din solkyssede hud lige er kommet hjem fra ferie. Her er tale om et godt stykke værktøj til at skabe lidt snydekulør, så din hud fremstår mere levende og sund.

Er en bronzer noget for mig? 

For mange kan det lyde lidt festagtigt at bruge bronzer-makeup, men bronzeren er også god til hverdag. Faktisk er den et fantastisk ansigtsmakeup-produkt på linje med blushen og highlighteren. Fælles er nemlig, at de kan fremhæve elementer i ansigtet, så din hud fremstår sundere og mere indbydende. 

Hvad er en bronzer? 

I korte træk er en bronzer – enten en bronzer stick, pudder bronzer eller en cream bronzer – et makeup-produkt, som tilfører farve og glød til ansigtet. Nogle kommer også med shimmer, som skaber lidt glimt i huden, men det behøver du ikke til hverdag, hvis du ikke er til glimmer. Når du påfører produktet, vil ansigtet få et strejf af farve, så huden på en naturlig måde bliver solkysset og en smule mørkere. Det er især godt til vinterbleg hud, eller når du gerne vil bevare sommerkuløren lidt længere. 

Som nævnt er der flere typer af bronzere, som inkluderer: 

  • Stick bronzer, der kommer i stift-format. Er enkel at bruge ved blot at stryge den over de områder, du gerne vil give lidt glød 

  • Bronzer cream, som er en bronzer i creme-form. Kommer gerne i tube 

  • Pudder bronzer, som er bronzer i pudder-format. Denne type er let at arbejde med, men den kræver en stor børste 

Du kan også få bronzer blush, der fungerer lidt ligesom blush – den giver farve til kinderne med bronzer-effekt. 

Sådan bruger du din bronzer 

Huskeregel nummer et, når det gælder bronzer: Less is more. Pas på ikke at påføre for meget, for så kan du hurtigt få et unaturligt resultat. Brug gerne bronzeren som et sidste touch, der giver ansigtet en anelse glød. Pas også på med at vælge en for mørk variant.

Du kan bruge bronzeren i hele ansigtet eller på de dele, der titter frem: På kindbenene, i panden og på næsen.