Pas godt på dig selv med en lysterapilampe

Især vintermånederne kan være triste og mørke. Det kan forårsage, at du måske bliver lidt ekstra træt, frustreret eller endda en smule deprimeret. Virker det bekendt? Så er lysterapi en oplagt løsning for dig. Find den rette lysterapilampe til netop dit behov på føtex.dk.

Oplev en lysere dag med lysterapi

Det er ikke unaturligt at opleve en form for vinterdepression, når dagene bliver kortere og mørkere. Hvis du kender til denne nedtrykte fornemmelse i vintermånederne, så skyldes det som regel mangel på lys. Når din hjerne ikke får nok lys, så producerer den mindre serotonin.

Lysterapi har til formål at få hjernen til at producere normale mængder af serotonin igen. På den måde kan du nemlig mærke, at du får mere energi og kommer i bedre humør igen. Samtidig kan du også opleve, at en lysterapilampe kan være med til at stabilisere din døgnrytme. Du kan dermed komme til at sove bedre om natten, og føle dig mere udhvilet.

Få det meste ud af din lysterapilampe

Lysterapi skal få dig til at have det godt. Derfor bør du gå efter en lampe med blødt lys, så du ikke får ondt i øjnene ved brug. Blødt lys er skånsomt for dine øjne, så du nemt kan lave andet, mens du får din lysterapi. Husk dog, at din tid foran lampen skal være længere, hvis du eksempelvis læser samtidig. 

For at få det bedste resultat bør du være konsekvent med brugen af lampen. Det vil sige, at du bør benytte den hver dag hele vinteren. Jo mindre behandling, du giver dig selv, jo mindre effektiv er det. Derfor kan det blandt andet være en god idé at bruge lysterapilampen som en del af din morgenrutine.

Eller hvad med at finde en lampe, der også fungerer som et praktisk vækkeur? Nogle lysterapilamper har nemlig en indbygget timer. På den måde kan du opleve en mere skånsom måde at vågne op på.

Der er altså mange fordele ved at prøve lysterapi. På føtex.dk kan du finde et bredt udvalg af lysterapilamper. Du kan også udforske vores store udvalg af almindelig belysning til hjemmet. Vælg den rette model til dit behov hos os, og få nogle lysere vintermåneder.