Armagnac

Den franske druebrændevin Armagnac er Frankrigs ældste brandy. Armagnac er beslægtet med cognac, men armagnac indeholder mindre alkohol samt en højere aroma. Find vores aktuelle udvalg herunder.

Få en aromatisk oplevelse med armagnac

Hvis man virkelig ønsker en god smagsoplevelse, så kan en armagnac anbefales. Kender du i forvejen til cognac, men ønsker en mere aromatisk oplevelse, så er armagnac lige noget for dig.
 

Armagnacs historie

Den fransk druebrændevin Armagnac produceres i Armagnac regionen. Armagnac regionen ligger mellem Adour og Garonne i Gascogne syd for Bordeaux. Produktets historie startede helt tilbage i 1400-tallet og armagnac er dermed den ældste form for druebrændevin i Frankrig. Armagnacs historie startede omkring 200 år før cognac, og siden den første produktion af armagnac, har produktet været under markant udvikling. Denne udvikling har resulteret i diverse forskellige mærker og producenter inden for armagnac.
 

Fremstillingen af armagnac

Hvidvin er hovedingrediensen i en armagnac, og denne hvidvin er af samme druetype, som den der anvendes i en cognac. Når man fremstiller en armagnac destilleres hvidvinen kun en enkelt gang, hvor den destilleres to gange ved fremstillingen af cognac og whisky. I og med at hvidvinen kun destilleres en enkelt gang, gør det produktet mere aromatisk – som armagnac er kendt for at være. Ligesom ved fremstillingen af en cognac, så lagres en armagnac også på egefade efter samme fremgangsmåde. Selvom fremstillingsformen for de to produktgrupper er nogenlunde ens, så er der også store forskelle. Ved fremstillingen af en armagnac anvendes der kolonnedestillation, hvor der ved fremstillingen af en cognac anvendes pot destillation. Desuden er produktionen af cognac markant større end produktionen af armagnac. Armagnac og cognac fremstilles begge i Frankrig.
 

Anbefalede armagnacer

Armagnac Cles des Ducs VSOP er en afbalanceret samt indbydende brændevin. Produktet er kendt for sin træagtig aroma. Produktet er sammensat af frisk frugt og krydrede aromaer. Selve mærket Cles des Ducs VSOP er kendt for sin store viden inden for sammensætningen af brændevin.
Tariquet er kendt for at lancere friske samt frugtige armagnacer. Produkterne er med en god balance samt delikat tørhed. Basiskvaliteten for Tariquets Armagnacer er på 40% imens alle andre kvaliteter er ufortyndet.
Chateau de Laubade producerer også armagnacer som er en anbefaling værdi. Virksomheden kan tilbyde et stort udvalg og er især kendt for, at have en stort udvalg af de ældste armagnacer. Prisniveauet for sådanne armagnacer varierer meget efter årstal, men en årgang 1987 koster ca. 600 kroner.