Amarone Della Valpolicella vin

Amarone er en verdenskendt, italiensk rødvin. Vinen er smagfuld med sin karakteristiske aroma og passer til mange forskellige madretter. Mangler du en kraftig og lækker vin at komme i vinglasset? Forkæl ganen med intense, varme Amarone della Valpolicella vine fra føtex.dk.

Italienske Amarone della Valpolicella 

Amarone vin er populær rundt om i mange vinglas. Det er nu også nemt at forstå hvorfor. Vinen imponerer med sine fyldige noter og smagskombinationen af søde, solmodne frugter som kirsebær, figner og blommer, men også nuancer af chokolade, sukker og krydderier er gennemtrængende i den intense rødvin

Amarone vinens korrekte og respektfulde navn er Amarone della Valpolicella. Navnet kommer af den nordlige region i Italien, hvor vinen produceres. Det gør den i Valpolicella-dalen i Veneto lige øst for Gardasøen, som er meget mere end bare en populær feriedestination for campingglade danskere og andre europæere. Området er især kendt for sit kunsthåndværk, gastronomi og ikke mindst vinproduktion. 

Amarone – fra vinmark til flaske 

Vinområdet, Valpolicella, er en stor, respekteret producent af vine med de fineste, italienske kvalitetsstempler DOC og DOCG. Stemplerne er blevet indført for at sikre forbrugeren kvalitetsvine, som overholder strenge kvalitetskrav i relation til blandt andet druesort, dyrkning, alkoholstyrke, høst og ældningsproces. 

Når en vin kan kaldes for en Amarone, er det fordi, den overholder kravene og har de nævnte stempler. Hovedsageligt produceres Amarone vine af flere lokale druesorter fra distriktet. Typisk er det sorterne: 

  • Corvina 

  • Corvinone 

  • Rondinella 

Når druerne er modne, høstes de. Fremstillingsprocessen er langsommelig og krævende, men udmærker sig, fordi processen er flere måneder undervejs. Vindruerne plukkes i det sene efterår og tørres efterfølgende ind til rosinlignende druer vinteren over. Fordi der bruges mange druer og ikke mindst fordi, druerne ligger længe og trækker og opkoncentrerer sin smag og aromaer, er Amarone vine i den dyre ende på prisskalaen. 

Men du får, hvad du betaler for: kvalitetsvin. 

Nyd Amarone vin sammen med… 

Sådan en kvalitetsvin, som en Amarone della Valpolicella er, kan nydes uden eller sammen med madanretninger. Krydrede kødretter, røde bøffer, dyrevildt og simremad går vinen fremragende til grundet den kraftige, intense smag og ikke mindst vinens typisk høje alkoholprocent på minimum 15 %. 

Smagen er ligeledes ideel til julemaden, hvor sammensætningen af maden og ingredienserne i mange af retterne ofte består af fedt, sødt og salt. Banker julen dermed på døren, kan du med fordel lægge en Amarone vin eller flere i kurven.

Bestil din Amarone på føtex.dk 

Med en vin fra vores spændende sortiment forkæler du nemt både smagsløgene og ganen. Udvalget af vine er stort – se bare de mange Amarone vine. Amarone della Valpolicella vinene findes i forskellige prisklasser, som afhænger af druesorterne fra den anerkendte, italienske vinregion. Mange af vores Amarone vine har desuden de påkrævede kvalitetsstempler, da vi hos føtex ønsker at give dig de bedste smagsoplevelser. Dråbe for dråbe.