Chilensk vin

Chiles vinmarker ligger ved foden af Andesbjergene og strækker sig over ca. 1300 km fra Atacama i nord til Bio-Bio i Syd. Klimaet varierer meget fra region til region, og det er også en af grundene til, at Chile byder på så mange spændende og forskelligartede vine.

Chilensk vildskab møder fransk elegance

Chile er Sydamerikas næststørste vinland, kun overgået af Argentina. Chiles vinproduktion har dog i den grad vokseværk på det ekstremt varierede vinkontinent. Chiles tidlige vinhistorie ligner Argentinas. Det var nemlig de samme spanske erobrere, der bragte vinplanterne med sig til Chile under koloniseringen i det 16. århundrede.
 

Historie og druer

I midten af det 19. århundrede begyndte man at plante de klassiske franske, røde druesorter som Cabernet Sauvignon, Carmenére, Merlot og Cabernet Franc. Og derefter tog udviklingen for alvor fart. De nye teknikker kendt fra Frankrig og brugen af egetræsfade fik både kvaliteten og volumen af vin til at stige eksplosivt.

Udviklingen kan først og fremmest tilskrives det store antal franskmænd, der emigrerede til Chile i det 20. århundrede, og medbragte store mængder knowhow og lyst til at dyrke god vin. Deres tilgang til vin smeltede langsomt sammen med de lokale vinbønders og skabte det alsidige vin-Chile, vi kender i dag. 

Geografi

 Læs mere om Chiles spændende vinregioner her: Central Valley