Bordeaux

Bordeaux er nok verdens mest prominente vinregion. Regionen er hjemsted for en altoverskyggende andel af verdens dyreste og mest berømte vine, og man skal blot sige Latour, Margaux, Mouton og Lafite for at skabe tørst  hos mange vinentusiaster. 

Frankrigs kongeregion regerer over nogle af verdens bedste vine

Geografien

Bordeaux ligger i det sydvestlige Frankrig og koncentrerer sig omkring de to floder Dordogne og Garonne. Man deler populært regionen op i venstre og højre bred – Medóc og St. Emillion. Primært opdeles regionen på baggrund af vestbreddens fokus på Cabernet Sauvignon og østbreddens fokus på Merlot. Vestpå finder vi markerne på den sydlige flodbred af Garonne og de grusholdige banker, der blev drænet af de hollandske bosættere tilbage i det 17. århundrede. De danner i dag hjemsted for appellationer som Paulliac, Margaux, St. Estephe og St. Julien. På østbredden ligger markerne koncentreret på kalkstensplateauet omkring byen St. Emilion, hvor vi også finder Pomerol. Denne ganske specielle rene kalkstensbund skaber optimale forhold for at kunne producere nogle af verdens mest storslåede vine på Merlot og Cabernet Franc. 
 

Bordeaux-vine som investering

Handelsstrukturen i Bordeaux er et helt kapitel for sig. De dyreste af vinene sælges ”en-primeur” - altså før de endnu er tappet på flaske – og der er en enorm global investeringshandel med disse vine i både unge og gamle årgange.
 

Klima og druer

Klimaet er kontinentalt og påvirket af både Atlanterhavet og de to floder. Dette skaber en smeltedigel af forskellige mikroklimaer, der sammen med jordbunden skaber de optimale betingelser for at producere nogle af de bedste og mest lagringsværdige vine i verden. I Medóc i vest har man fokus på Cabernet Sauvignon, men som oftest i en blanding med Cabernet Franc, Merlot og nogle gange også lidt Petit Verdot. På højrebredden finder vi de samme druesorter, men med et større fokus på Merlot og Cabernet Franc. De søde hvidvine og ligeledes de tørre hvidvine, der også kan være storslåede, er lavet på Semillon og Sauvignon Blanc – og som oftest en blanding af de to. Læs mere om vores spændende franske vinhuse her: Georges DuboeufJacquart.