Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussilon dækker over et stort landområde i den sydøstlige del af Frankrig. Regionen er en af verdens største og står for cirka 1/3 af Frankrigs samlede vinproduktion med druesorter såsom Mourvèdre, Grenache, Viognier, Cinsault, Syrah og Carignan.

Vin for alle, alle for vin - Velkommen til en af verdens største vinregioner

Languedoc-Roussilon i Frankrig breder sig langs middelhavskysten - fra Provence til den spanske grænse og ind i landet mod Pyrenæerne. 

Størstedelen af vinen fra Languedoc-Roussilon er traditionelt set blevet solgt billigt under Vin du Pays-kategorien, en klassifikation med få regler, der giver producenterne stor frihed til valg af sorter og produktionsmetoder, eller som bulk-vin. I en periode oplevede regionen derfor store afsætningsproblemer. I løbet af de sidste 10-20 år har regionen dog formået at genopfinde sig selv. Så meget, at man i dag ofte omtaler regionen som en af de mest innovative og dynamiske i landet. På grund af regionens størrelse og geografiske diversitet er det muligt at producere en meget bred vifte af vine på et hav af forskellige sorter. Vi ser i dag flere af sub-regionerne prøve at skille sig ud ved at fokusere mere på kvalitet, specifikke druesorter og vintyper.
 

Klima og druer

Klimaet er varmt og præget af nærheden til Middelhavet. Den stærke Tramuntanske vind forværrer ofte tørken, som er den største trussel for bønderne her. Jordbunden er en blanding af grus og kalksten inde i landet og mere alluviale jorde nær kysten. Vinene udtrykker ofte de barske vækstbetingelser med koncentration og tæthed. I dag arbejder man med et væld af druesorter i Languedoc-Roussilon. De mest karakteristiske værende Mourvèdre, Grenache, Viognier, Cinsault, Syrah og Carignan. Man finder dog også en voksende del Merlot, Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc. Læs mere om vores spændende franske vinhuse her: Georges DuboeufJacquart