Fastelavn

Fastelavn er en af de begivenheder på året, som børn glæder sig allermest til. Vil du give dit barn en uforglemmelig oplevelse til fastelavn i år? Her på føtex.dk finder du alt, hvad du skal bruge.

Lækre hjemmelavede fastelavnsboller

Fastelavn – børnenes fest

Fastelavn er børnenes fest. Det er den dag på året, hvor de kan få lov til at være, lige præcis hvem de har lyst til: En superhelt, en prinsesse eller måske en figur fra en Disney-film? Og børn har faktisk godt af at lege, at de er en anden. Det styrker nemlig deres fantasi og deres fornemmelse af, hvem de selv er. Derfor kan du med fordel støtte op om dit barns drømme til fastelavn.
 

Tre grunde til at holde fastelavn

  • En begivenhed, dit barn husker for evigt
  • Styrker dit barns fantasi og selvforståelse
  • Du kan finde alt, du skal bruge her på føtex.dk

Fastelavn er en af de begivenheder, der for alvor gør indtryk på børn. Og resten af livet vil dit barn sikkert kunne huske, alle de sjove ting det har været klædt ud som. Derfor har vi her på føtex.dk et stort udvalg af fastelavnskostumer, så du kan finde det helt rigtige kostume til dit barn.

Og mangler I en maske, en tryllestav eller en fastelavnstønde? Det, og meget andet, kan du bestille fra vores udvalg af festligt fastelavnstilbehør.


 

Hvornår er det fastelavn?

Fastelavn falder ikke på den samme dato hvert år. Derfor kan det nogle gange være lidt svært at holde styr på, hvornår det egentlig er fastelavn. Husk derfor altid at skrive datoen ind i kalenderen, så du kan være forberedt med småmønter og fastelavnsboller, når de udklædte børn kommer og rasler ved din dør.

Hvornår er det så fastelavn? Det er det altid syv uger inden påskedag. Det betyder, at fastelavn altid falder et sted imellem den 1. februar og den 7. marts. I 2019 er det f.eks. fastelavn den 3. marts, i 2020 den 23. februar og i 2021 bliver det den 14. februar.  

Det er i øvrigt altid på en søndag. Mange holder dog også fastelavn om mandagen, når der er åbent i børnehaven eller i skolen. Derfor er der også nogle børn, der er så heldige at få hele to fastelavnskostumer.