Fastelavn 2024

Fastelavn er en af de begivenheder på året, som børn glæder sig allermest til. Vil du give dit barn en uforglemmelig oplevelse til fastelavn i år? Her på føtex.dk finder du alt, hvad du skal bruge.

Populære fastelavnskostumer

Pynt op til fastelavn med føtex.dk

Lav lækre hjemmelavede fastelavnsboller

Fastelavn er børnenes fest

Fastelavn er mit navn - og børnenes fest. Det er den dag på året, hvor de kan få lov til at være lige præcis hvem, de har lyst til: En superhelt, en prinsesse eller måske en figur fra en Disney-film? Og børn har faktisk godt af at lege, at de er en anden. Det styrker nemlig deres fantasi og deres fornemmelse af, hvem de selv er. Derfor kan du med fordel støtte op om dit barns drømme til fastelavn.

Tre grunde til at holde fastelavn

  • Det er en begivenhed, dit barn husker for evigt

  • Det styrker dit barns fantasi og selvforståelse

  • Det er en oplagt mulighed for at samle folk du holder af

Fastelavn er en af de begivenheder, der for alvor gør indtryk på børn. Og resten af livet vil dit barn sikkert kunne huske, alle de sjove ting det har været klædt ud som. Derfor har vi her på føtex.dk et stort udvalg af fastelavnskostumer, så du kan finde det helt rigtige kostume til dit barn.

Mangler I en maske, en tryllestav eller en fastelavnstønde? Det, og meget andet, kan du også bestille her på føtex.dk, bl.a. fra vores festlige udvalg af fastelavnstilbehør og fint fastelavnspynt.
 

Hvornår er det fastelavn?

Fastelavn falder altid syv uger inden påskedag, hvilket betyder, at dagen altid falder et sted imellem den 1. februar og den 7. marts. I 2024 er det fastelavn søndag d. 11 februar.

Fastelavn falder ikke på den samme dato hvert år, hvorfor det kan være rigtig svært at holde styr på, hvornår det egentlig afholdes. Husk derfor altid at skrive datoen ind i kalenderen, så du kan være forberedt med småmønter og fastelavnsboller, når de udklædte børn kommer og rasler ved din dør.

Fastelavn ligger i øvrigt altid på en søndag, men rigtig mange fejrer det dog også om mandagen, når der er åbent i børnehaven eller i skolen. Derfor er der også nogle børn, der er så heldige at få hele to fastelavnskostumer.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål til fastelavn