Madplan til baby på 7 måneder

En madplan til din baby på 7 måneder er rigtig god at følge, så du kan skabe noget rytme og rutine i hverdagen for både dig og dit barn.

Når du laver mad, skal du forsøge at undgå babymad og voksenmad. Lav i stedet familieretter, så hele familien kan spise det samme. Konsistensen skal naturligvis tilpasses dit barn, men fødevarerne du bruger skal være de samme. På den måde sikrer du også dit barn en større variation.
 
De fleste børn vil i 7-måneders alderen trives med fire amninger eller flasker i døgnet. Derudover skal barnet tilbydes vand af kop – og mange små måltider hele dagen igennem.
 

En dagsplan til et barn på ca. 7,5 måned kan se således ud:


Tidlig morgen ca. kl. 05/06:
Ammes eller flaske og sover videre.
 
Morgen ca. kl. 7.30
Havregrød, vand af kop.
 
Formiddag ca. kl. 9
Frisk frugt i hånden at gumle på selv, frugtmos, vand af kop. Tilbydes også gerne små bidder af en blød bolle, evt. med lidt smør.
 
Puttes til formiddagslur.

 
Frokost ca. kl. 11.30-12
Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker, agurk, kogte grøntsagsbuketter eller lignende i hånden. Hvis dit barn er parat, må du også gerne forsøge med lidt små brødhapsere med forskelligt smørbart pålæg. Vand af kop.
 
Ammes eller flaske og puttes til middagslur.
 
Eftermiddag ca. kl. 16
Tilbydes frisk, blød frugt i hånden og en lille portion flerkornsgrød med lidt frugtmos som topping. Vand af kop.
 
Aften ca. kl. 18
Familiemad, børnevenlige retter som boller i karry, rødspætte med ris, laks fra ovnen, pasta med kødsovs, kartoffelmos og millionbøf, små bidder af frikadelle (kød eller fiskedelle). Der skal være mos og også mad i små stykker samt større stykker som f.eks. kogte blomkål- og broccolibuketter, en kartoffelbåd fra ovnen i hånden osv. Vand af kop.

Ammes eller flaske og puttes til natten ca. kl. 19.30-20.
 
Sen aften ca. kl. 23-24
Ammes eller flaske. Dette kaldes også et drømmemåltid.
 


Kærlig hilsen
 
Helen Lyng Hansen
NetSundhedsplejerske.dk