Sådan får du tiden til at gå i den sidste ventetid op til fødslen

Den sidste tid inden fødslen kan både være frustrerende og befriende, alt efter om du kan finde ud af at bruge tiden rigtigt. Så forstår du at få det bedste ud af ventetiden, er den guld værd. Få de bedste tips fra Ditte Gimm herunder.

I min graviditet gik jeg en uge over terminsdagen, og jeg kan huske, at jeg virkelig prøvede at vende det til noget positivt, selvom det var svært. Jeg glædede mig så meget til at møde vores lille baby, og jeg var udmattet og træt af at være højgravid i sommervarmen. Men hvis vi nu lige skal blive ved det positive, så handlede det for mig om at nyde den sidste tid, hvor det var mine egne behov, der kom i første række. Det handler om at nyde, at man kan ligge på sofaen og binge sin yndlingsserie, at man har god tid til at sætte de sidste små personlige præg på børneværelset – og at man kan spise god mad og se sin søde mand i øjnene uden forstyrrelser. Den tid, der kommer, er fantastisk. Men ens egne behov bliver virkelig også skubbet i baggrunden.

Nyd, at du har tid på hånden

Jeg brugte især den sidste ventetid op til fødslen på at læse bøger, som handlede om tiden, der ventede os. Bøger, der handlede om fødslen, om den første tid med baby og om livet som mor. Der findes også virkelig mange gode blogindlæg derude, og jeg læste især en hel masse fødselsberetninger. Det hjalp mig til at forstå, at der kan være rigtig mange forskellige scenarier, som sagtens hver især kan ende ud i en god fødsel. Uanset om det så er igangsættelse, ve-stimulerende, smertestillende, kejsersnit osv.  

Udover at læse bøger og blogindlæg forberedte jeg mig på, at der ville komme en periode med mindre overskud. Så jeg gjorde mad klar til fryseren, så det var nemt at varme op. Vi havde en del portioner chili sin carne, som virkelig var guld værd de første par uger. Det samme var de pølsehorn, jeg havde bagt. Både til selve fødslen (mest til min mand) og til lige efter, da der skulle samles kræfter igen.

Jeg brugte selvfølgelig også en del tid på min blog og mine sociale medier, fordi jeg endelig havde tiden. Det er en af mine helt store hobbyer og, helt generelt, så vil jeg bare anbefale at bruge tid på sin hobby, og nyde at man kan gøre det uforstyrret.  

Slut fred med at gå over tid

Hvis man er tæt på terminsdagen, eller måske endda gået over, så er det næsten helt sikkert, at der vil komme en masse gode råd, til hvordan man får gang i fødslen. Både fra veninder, mødre og svigermødre. Mit bedste råd: Ikke lyt til dem. Baby skal nok komme ud, når tid er.

Jeg var selv så desperat, at jeg åd kæmpe mængder ananas, drak hindbærblad the og spiste dadler i massevis. Jeg er ret sikker på, at baby først kom ud, da jeg havde sluttet fred med at være gået over termin. Min mand og jeg tog på date. Plukkede jordbær og ærter, spiste en skøn frokost i solen og nød at have tid til hinanden. Derefter gik der ikke mange dage, før de første veer begyndte at vise sig.

 

Skrevet af: Ditte Gimm (Ditteblog)

Kvalitet og dansk design

Salling Baby