Tilbehør til puslebord: Her er 6 ting, du skal bruge

Er du i tvivl om, hvilket tilbehør du skal købe til dit puslebord? Så har vi samlet de vigtigste ting i denne artikel, så du og baby kan få nogle gode hyggestunder sammen ved puslebordet.

Tilbehøret til dit puslebord kan komme i mange afskygninger – og mange førstegangsforældre kan være i tvivl om, hvad de skal købe til deres puslebord. Med en ny guldklump i familien kan du godt forvente at skulle skifte ble 5 gange i døgnet (nogle gange endnu flere) – og derfor er det vigtigt, at gøre det så nemt for dig og din baby som muligt.  

Hav derfor alle ting til et bleskift inden for rækkevidde, hvor du helst skal kunne nå det hele med kun én hånd. Så kan du sikkert holde din anden hånd på din baby. Alle dine tilbehør til puslebordet skal desuden være fri for både parfume og kemi.   

Her er de 6 vigtigste ting til dit puslebord:
 

Blespand og bleposer til de beskidte bleer

En blespand er alfa og omega at have stående ved siden af puslebordet. Du kan nemt slippe af med de brugte bleer, og så kan du også hurtigt skaffe dig af med duften fra de brune af slagsen. Du afværger også en potentiel ble-katastrofe, hvis din baby lige pludselig finder den brugte ble meget interessant. Du kan få effektive bleposer, som holder på lugten fra de beskidte bleer til fornuftige penge, så 5 bleskift om dagen ikke vælter budgettet.

Vatrondeller, vådservietter og andre rengøringsprodukter

Når du skal vaske og tørre din baby bagi på puslebordet, så er særlige vaskeklude det mest skånsomme for den sarte babyhud. Vaskeklude af bomuld er dejligt blide mod babyhuden, og du kan nemt vaske dem og bruge dem igen og igen. Vil du ikke bruge tid på at skulle vaske, så er engangsskumklude også gode at bruge.

Står dit puslebord lidt langt fra en vandhane, så du kan fugte bomuldskluden, er en lille skål med vand nødvendigt. Er du på farten er vådservietter ideelt til pusletasken, så du nemt kan pusle din baby. Vælg dog helst vådservietter uden parfume, da parfumen godt kan virke irriterende på sart babyhud. Har du brug for at vaske din baby ekstra grundigt, så er vatrondeller gode til at få ind imellem de små babydeller.  

Babyolie, zinksalve og andre plejeprodukter

Når din babys hud både er sart og udsat for meget fugt nede i bleen, så er det en god idé at pleje din babys hud med diverse salver, cremer og olier. Vær dog opmærksom på, at både salver og cremer kun må bruges efter aftale med din sundhedsplejerske eller læge, hvis de skal hentes på apoteket.  

Zinksalve til din baby er godt at have liggende, hvis din baby har tendens til rød numse, udslæt eller rødmende hud rundt på kroppen. Du må dog kun smøre zinksalven ud i et tyndt lag – og brug kun salven, når det er højst nødvendigt.  

Babyolie er god mod din babys hud og er samtidig god til babymassage, hvis din baby har brug for det. Døjer din lille spirrevip med arp i hovedbunden, så kan babyolie også lindre og helt fjerne det – og et par dråber babyolie i badevandet kan også gøre underværker.  

En god fugtighedscreme er også fin til at beskytte huden, så den ikke tørrer ud. Din babys kinder er særligt udsatte, og hvis din baby også savler meget, kan hagen også tørre ud. En god tommelfingerregel er at smøre din søn eller datter ind i fugtighedscreme efter et bad, da vandet er med til at udtørre huden.  

Puslehynden er helt uundværlig

Tiden på puslebordet kan godt være lidt mere end et par minutter – og derfor er det også rigtig vigtigt, at din baby ligger godt. Her er en puslehynde et dejligt blødt underlag – og den er faktisk helt uundværlig. Sørg for at finde en puslehynde, som er skridsikker, så den ikke rykker sig fra puslebordet, hvis din baby er urolig, når du skifter ble. Du skal helst også sikre, at du nemt kan få betrækket af puslehynden, så du kan skifte betrækket, hvis det bliver beskidt.  

Uro og spejl til puslebordet

En uro og/eller et spejl til puslebordet er også en nyttig til at have, når det er tid til at skifte den lille ny. En uro, der hænger over puslebordet og eventuelt spiller lidt musik, kan være med til at underholde og distrahere din baby – så du hurtigt kan klare skiftearbejdet uden for mange udfordringer. Et lille spejl, så din baby kan få øje på sig selv eller se, hvad der foregår i rummet, er også en god måde at holde din baby beskæftiget på.  

Vaskefad til din baby

Vand er også et vigtigt til dit puslebord, og det er noget, de fleste faktisk glemmer. Sørg derfor at have et vaskefad markeret med hoved og hale til at stå tæt på dit puslebord. På den måde kommer du ikke til at vaske din baby i hovedet med snavset vand, du har brugt til at vaske babyens numse med.  

Kvalitet og dansk design

Salling Baby