LEGO® DUPLO

LEGO® DUPLO er skabt ud fra idéen om, at små børn skal have mulighed for skabe, bygge og udvikle kreativitet og motorik gennem leg. Denne opskrift har sikret LEGO succes, og LEGO DUPLO er derfor også meget populært blandt familier med små børn.

LEGO® DUPLO – fantasi og motoriktræning for de mindste

Generation efter generation af børn og deres forældre har haft glæde af LEGO® DUPLO byggesæt. LEGO DUPLO klodserne er nemlig klassisk, tidsløst legetøj, der aldrig går af mode og kan gå i arv – børn med fantasi kan nemlig altid give klodserne nyt liv.
 

Hvorfor vælge LEGO® DUPLO?

LEGO® DUPLO egner sig især til børn i alderen 1½-5 år, dvs. familiens mindste med små hænder og stor fantasi. DUPLO klodserne er nemlig dobbelt så store som almindelige LEGO klodser, og derfor er de perfekte til små barnehænder. DUPLO klodserne kan ikke sluges, hvilket gør dem ideelle til de nysgerrige, undersøgende børn, der putter ting i munden. Endnu en fordel ved LEGO-klodserne er, at de kan vaskes i vaskemaskinen, hvis de er blevet beskidte.
 

LEGO® DUPLO klodserne findes i mange forskellige farver, og funktion og formen stimulerer børns udvikling. DUPLO byggesættene tager udgangspunkt i temaer som inspirerer kreativiteten og øger forståelsesevnen, samtidig med at barnets sprog kan udvikles gennem samtaleemner.
 

Find altid de nyeste LEGO® DUPLO æsker på føtex.dk

Der findes rigtig mange LEGO® DUPLO æsker – nogle er klassikere, som går igen år efter år, mens der også hele tiden kommer nye sæt til, som tager afsæt i tidens trends, f.eks. film som Batman og Star Wars.

Mange af LEGO® DUPLO sættene tager udgangspunkt i børns hverdag og de situationer de kender, f.eks. søde dyr og køretøjer.

Til alle DUPLO byggesæt medfølger en LEGO® DUPLO samlevejledning – så kan i selv bestemme om I vil bygge den viste figur på æsken eller lade fantasien få frit spil.

Udover de store sæt med klodser kan du også købe forskellige tilbehørssæt, f.eks. kasser med masser af klodser i forskellige farver eller en plade, som klodserne kan sættes fast på. De enkelte klodser kan kombineres på kryds og tværs i det uendelige.
 

Næste skridt efter LEGO® DUPLO

Mangler dit barn byggeudfordringer ved LEGO® DUPLO, men er endnu lidt for småt til de almindelige LEGO® byggesæt, så kunne junior-æskerne være en mulighed. LEGO Juniors æskerne er nemme at gå til og derfor er de den perfekte overgang fra DUPLO til de mindre LEGO klodser.

På trods af deres størrelse passer LEGO® DUPLO klodserne sammen med de traditionelle LEGO klodser, så du behøver ikke at skifte alle klodserne ud på én gang, når dit barn er klar til at lege med de ”rigtige” LEGO klodser. Udskiftningen kan derved foregå i et passende tempo, hvor LEGO DUPLO kan blandes med f.eks. LEGO FriendsLEGO Star WarsLEGO Batman eller LEGO City.
 

LEGO DUPLO til alle aldre

1½-2 år: Småbørnssjov

Her kan dit barn begynde at stable LEGO® DUPLO klodser eller kigge på forskellige farvekombinationer. Der går sikkert ikke længe, før barnet har udviklet sin finmotorik så meget, at det kan stable klodser uden din hjælp.

2-3 år: Farverige dage

Dit barn vil sikkert begynde at bygge små tårne af LEGO® DUPLO klodser – for så at vælte dem og begynde forfra. Al den øvelse fører til mere kreativ byggeleg og en øget forståelse af former og farver.

3-4 år: Bygge bånd

Dit barn begynder at nyde at være sammen med andre og danner måske søde venskaber med andre børn, mens de leger sammen. Der er så meget at lære, men med lidt opmuntring fra mor og far bliver alting spændende og værd at lære

4-5 år: Konstant nysgerrighed

De kommunikerer med spørgsmål. Sådan er firårige bare. Vis dem svarene med LEGO® DUPLO klodser, og iscenesæt historier om det, der interesserer dit barn i øjeblikket for at tilfredsstille den umættelige nysgerrighed omkring verden og alt i den.